2. kolo
26.08.2023 15:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Gosens prožil snový zápas, rozjetou mašinu z Berlína nezastavilo ani dlouhé oslabení

Union Berlín zvítězil ve druhém kole Bundesligy na půdě nováčka z Darmstadtu 4:1 a vyhoupl se do čela tabulky. Hlavní postavou duelu se stala letní posila z Interu Robin Gosens, jenž se stal prvním hráčem v historii červenobílých, kterému se při debutu v základní sestavě podařilo hned dvakrát rozvlnit síť. A to i přes to, že celek z hlavního města hrál od 21. minuty kvůli vyloučení další nové akvizice Brendena Aaronsona v početní nevýhodě. Velkou měrou k triumfu hostů přispěl i český reprezentant Alex Král, který v dresu Die Eisernen odehrál celé utkání.

Berlíňané vykročili do nové sezony přesvědčivou výhrou 4:1 nad Mohučí, když se hattrickem blýskl útočník Kevin Behrens. Union během přestupového období navíc přivedl několik zvučných jmen v čele s Gosensem, jenž se poprvé představil od úvodních minut. Nováčka soutěže z Darmstadtu tak nečekalo vůbec jednoduché střetnutí. Motivaci do modrobílého tábora však mohlo dodávat vyrovnané utkání ve Frankfurtu, v němž SV padlo jen těsně 0:1.

Hráči Die Lilien poprvé před vlastními fanoušky po postupu zaspali začátek střetnutí a již ve čtvrté minutě poprvé kapitulovali. Míč se po několika odrazech dostal na kopačky třináctimilionové posily z Interu Gosense, který dokázal i v pádu zpoza šestnáctky usměrnit svoji střelu přesně k levé tyči. Jiná nová akvizice celku z hlavního města už tak povedené utkání nezažila. Aaronson viděl po konci úvodní dvacetiminutovky druhou žlutou kartu v zápase a předčasně byl rozhodčím poslán do sprch. Další trest přišel hned tři minuty nato, když se za obranu hostů prodral Marvin Mehlem, jenž tváří v tvář s Frederikem Rönnewem uspěl a srovnal. Ve 34. minutě se ale opět o slovo přihlásil Gosens, jehož hlavu našel přesným centrem Josip Juranovič a levý bek Unionu podruhé rozvlnil síť. Do kabin šli Die Eisernen dokonce s dvoubrankovým polštářem, když svůj čtvrtý přesný zásah v sezoně přidal v závěru poločasu Behrens.

Krátce po změně stran mohli oslabení hosté přidat čtvrtý gól, jenže hlavička Dioga Leiteho po rohovém kopu skončila pouze na tyči. Následně se však svěřenci Urse Fischera zatáhli do obranného bloku a přenechali otěže hráčům Darmstadtu. Ti toho však ke skórování nevyužili, naopak v 65. znovu inkasovali. Danilho Doekhi se vyhoupl nejvýše na centr od rohového praporku a s nasazením vlastního zdraví poslal balon mimo dosah Marcela Schuhena. Zbytek duelu si hosté bez problémů pohlídali a prodloužili čekání Die Lilien na první body v sezoně.

Union si tak poradil s Darmstadtem a připsal si druhou výhru v řadě. V příštím kole přivítá třetího září silné Lipsko. Nováček soutěže se o první body popere o den dříve na hřišti Leverkusenu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele