8. kolo
21.10.2023 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů RB Lipsko (© AFP)

Lipsko na hřišti nováčka ukončilo čekání na výhru, triumf v Darmstadtu zažehl raketový start

Lipsko porazilo v osmém kole Bundesligy domácí Darmstadt 3:1 a po dvou remízách v lize po téměř měsíci naplno bodovalo. K očekávané výhře dovedl Červené býky dvougólový Loïs Openda, jenž se poprvé trefil již po několika desítkách vteřin a v 72. minutě skóre také uzavřel. Prohru nováčka soutěže neodvrátil ani Tobias Kempe, který v první půli proměnil pokutový kop, což se mu podařilo už ve třetím duelu v řadě.

Fotbalisté Darmstadtu se v posledních dvou ligových zápasech rozjeli, a reprezentační pauza jim tak do karet příliš nehrála. Nováček soutěže totiž po pěti odehraných kolech konečně našel recept na vítězství, když nejprve porazil Brémy a poté také Augsburg. Udržet se na vítězné vlně ovšem nebylo pro Die Lilien vůbec jednoduché, jelikož přivítali Lipsko. Tomu naopak dvoutýdenní oddych prospěl, protože před ním odehrál dva těžké duely s Bayernem a Manchesterem City, což se na Býcích podepsalo při následné ztrátě s Bochumí.

K návratu na vítěznou vlnu je už po zhruba 40 vteřinách přiblížil Openda. Belgický kanonýr skvěle využil výbornou průnikovou přihrávkou Benjamina Henrichse a z úhlu propálil bezmocného Marcela Schuhena. S odpovědí chvíli nato málem přispěchal Luca Pfeiffer, jenže poskakující míč nasměroval z nadějné pozice jen do středu brány, kde s jistotou zasáhl připravený gólman.

Naopak ve 24. minutě Schuhen na druhé straně zaváhal. Technický obstřel Emila Forsberga kolem clonící zdi totiž 30letého brankáře dokonale zaskočil a díky jeho nepodařenému zákroku skončil v síti. Naději na bodový zisk vykřesal Darmstadtu po půlhodině hry proměněnou penaltou zkušený Kempe.

Domácí vlétli do druhé půle s velkým odhodláním a aktivní hrou znepříjemňovali favoritovi kombinaci. Sami však příliš nebezpeční nebyli a naopak v 72. minutě potřetí inkasovali. Pohlednou kombinaci v šestnáctce Die Lilien zakončil Openda suverénní ranou na zadní tyč. Bývalý hráč Lens se krátce nato proměnil v gólového asistenta, jenže trefa Yussufa Poulsena vinou ofsajdu platit nemohla. Mrzet to ale hosty příliš nemuselo, neboť zbytek klání si zkušeně pohlídali a žádné drama nepřipustili.

Nováček soutěže tak favorita doma nezaskočil a po dvou výhrách se musel obejít bez zisku bodu. Oba celky sehrají další zápas 28. října. Darmstadt se střetne se silným Bayernem, Lipsko poté vyzve Kolín.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele