4. kolo
17.09.2023 17:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Tomáš Čvančara (© AFP)

Nováček prošustroval tříbrankový náskok. Čvančara si ve strhujícím duelu střihl všechny role

Darmstadt sice vedl v utkání čtvrtého kola Bundesligy proti Mönchengladbachu po úvodní půlhodině již o tři branky, nakonec se však oba celky rozešly smírně po remíze 3:3. V bláznivém duelu opět sehrál důležitou roli Tomáš Čvančara, jenž se sice dostal na hřiště až v poločasové přestávce, ve zbývajícím průběhu střetnutí však byl prakticky u všeho podstatného. Český reprezentant nejprve trestuhodně zahodil penaltu, které ještě předcházelo vyloučení v domácích řadách, poté ale rozjel akci před prvním gólem svého celku, na ten další nahrál a vyrovnávací branku tvrdým projektilem sám vstřelil.

Nováček soutěže z Darmstadtu okusil plnou sílu německé smetánky, když všechna tři úvodní utkání prohrál s hrozivým skóre 2:10. Bídně na tom byl překvapivě i Gladbach, jenž za stejný časový úsek nasbíral pouze jeden bod. Hříbata ale doplatila na dva těžké duely po sobě, když nejprve padla s Leverkusenem a poté s Bayernem. Na prozatímním otloukánkovi ligy si tak chtěla Borussia vylepšit náladu a vrátit mu poslední vzájemný zápas, ve kterém loni prohrála, a vypadla tak z domácího poháru.

Přesný dlouhý míč za obranu odstartoval první gólovou akci duelu. Marvin Mehlem si jej zkušeně zpracoval, poradil si s posledním hráčem a přízemní střelou překonal brankáře. V 10. minutě stadion opět explodoval radostí, tentokrát to bylo zásluhou Mateje Maglici. Obránce hlavou skvěle usměrnil centrovaný balon, který následně rozvlnil síť za zády bezmocného brankáře Hříbat. Ve 33. minutě dokázal nováček ligy skórovat potřetí. Tim Skarke se dostal nejdřívek k odraženému míči v pokutovém území a razantní střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Jedinou kaňkou pro domácí se nakonec v úvodním dějství stalo vynucené střídání Matthiase Badera.

Komplikace pro Die Lilien nastaly až chvíli po změně stran. Čvančara vybojoval pokutový kop a červenou kartu pro Maglice, následně však český útočník příležitost z 11 metrů zazdil. Hříbata se dočkala snížení v 56. minutě, kdy se prosadil postaral Jordan Siebatcheu. Času na využití početní převahy bylo tedy dost. Na kontaktní trefu se navíc příliš dlouho nečekalo, když bývalý hráč Sparty chytrou asistencí na zásah Floriana Neuhause alespoň částečně odčinil zpackanou penaltu. Kompletní odpuštění od příznivců Gladbachu si Čvančara vypracoval pokusem z 20 metrů, který letěl raketovou rychlostí a vyrovnal stav utkání. Borussia se hnala za rozhodujícím gólem až do posledních okamžiků, ale přesilovku už znovu využít nedokázala.

Darmstadt tak sice prolomil hrozivou bilanci proher, po skvělém startu si však určitě přál více než pouhý bod. Další duel sehraje 22. září proti Stuttgartu, Hříbata svedou o den později bitvu s Lipskem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Škoda. Darmstadt přišel o cenné vítězství.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele