11. kolo
11.11.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ermedin Demirovič (© AFP)

Hoffenheim další loupež do zdárného konce nedotáhl. Bod pro Augsburg zachránil Demirovič

Hráči Augsburgu se v 11. kole Bundesligy po remíze 1:1 rozešli smírně s Hoffenheimem. Hosté potvrdili lepší formu na hřištích soupeřů, ale bod z Bavorska musí brát spíše jako ztrátu, jelikož je ve 23. minutě dostal do vedení Wout Weghorst. Na jeho gól však zkraje druhé půle odpověděl Ermedin Demirovič, a zmařil tak Hoffe cestu za šestou venkovní výhrou. Za domácí proseděl celý zápas na lavičce Tomáš Koubek, Pavel Kadeřábek sledoval výkon svého týmu vinou zranění pouze z tribuny.

Hoffenheim přijížděl na hřiště Augsburgu jako tým, který v posledních týdnech střídal výhry s prohrami. V minulém kole byl velmi blízko k remíze s nezastavitelným Leverkusenem, když dokázal po nepříznivém vývoji dvěma góly srovnat, nakonec však padl. Nepříjemnou porážku tak chtěli modrobílí napravit proti Bavorům. Ti ovšem třikrát v řadě neprohráli, remíza v předchozím zápase s posledním Kolínem ale také nebyla ideálním výsledkem.

S první nebezpečnou situací přišli domácí už v 10. minutě, kdy po centru ze standardní situace zakončoval hlavou jen těsně vedle branky Rubén Vargas. V úvodních 20 minutách zápasu sledovali fanoušci velmi pohledný fotbal, jelikož si oba týmy vyměňovaly náznaky šancí. Vše vyvrcholilo 23. minutou a gólem Weghorsta, který prokázal cit pro výběr místa a hlavou uklidil míč do branky. Do pauzy se už nikdo další neprosadil.

V 53. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když se fantastickou individuální akcí dostal k zakončení kapitán Demirovič, jehož střele do branky pomohla jemná teč obrany. Poté rozhodčí na několik minut přerušil hru pro nepokoje hostujících fanoušků na tribuně. Když se hra zase rozběhla, měl v 82. minutě příležitost stát se hrdinou hostů znovu Demirovič. Ten po rohovém kopu vystřelil pod břevno, nicméně Oliver Baumann stihl zakročit. Ani devět nastavených minut nestačilo, aby celky převážily výhru na svou stranu.

Augsburg tak počtvrté v řadě neprohrál a doma získal alespoň bod. V příštím kole se 25. listopadu střetne s Unionem Berlín, Hoffenheim změří o den později síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele