7. kolo
07.10.2023 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Nováček Bundesligy prolomil venkovní nezdary. Kempe posunul Darmstadt od sestupových vod

Hráči Augsburgu podlehli v sedmém kole Bundesligy před vlastními fanoušky Darmstadtu 1:2. Větší touhu po vítězství prokazovali po bezbrankovém úvodním poločasu hosté, což se potvrdilo na začátku toho druhého. V 52. minutě totiž prokázal skvělý přehled ve vápně host z Unionu Berlín Tim Skarke, jenž skóroval ve druhém utkání za sebou. Rozhodující trefu zařídil z penalty Tobias Kempe. Zatímco ligový nováček tak v kombinaci se druhou nejvyšší soutěží zvítězil na stadionu soupeře poprvé od května, a odskočil tak od sestupového pásma, Bavoři zůstali pouze příčku nad ním.

Tabulkoví sousedé jen těsně unikající sestupovému pásmu museli brát vzájemný zápas velmi vážně, o setrvání v Bundeslize totiž mnohdy rozhodují právě tyto střetnutí. Více klidu na duši měl domácí Augsburg, čemuž pomohly i výkony Ermedina Demiroviče, který se přímo podílel již na šesti gólech. Hosty pak mohla motivovat vzpomínka na minulé kolo, v němž čtyřmi trefami nečekaně deklasovali Brémy.

Úvod klání však předznamenal, že příliš zajímavá podívaná se konat nebude. Oba týmy se střídaly v držení míče a kroužení s ním kolem šestnáctky, nicméně ani na jedné straně se nenašel nikdo, kdo by se odhodlal ke střelbě. Až ve 27. minutě zpoza vápna tvrdě pálil Skarke, ale Finn Dahmem dokázal balon vyrazit. Do samostatného úniku se následně dostal Kempe, který však také neuspěl, neboť přestřelil. V závěru mohli skórovat Bavoři, nicméně Matthias Bader z úhlu netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Vstup do druhé půle vyšel lépe hostujícímu celku. Skarke si naběhl na odražený balon a vypálil jej z první nechytatelně přímo do levé šibenice. Až po hodině hry o sobě dal více vědět Demirovič. Nejprve vypálil zpoza vápna a míč se otřel o několik hráčů, ovšem Marcel Schuhen si poradil. Vzápětí měl tento gólman štěstí, protože Bosňanova pumelice, na níž nedosáhl, přeletěla nad břevnem. Následně se do hry opět zapojili Die Lillien a v 70. minutě získali penaltu, kterou s přehledem proměnil Kempe. Domácí se však nevzdali, v 86. minutě vstřelil Demirovič z otočky ve vápně kontaktní branku. Na vyrovnání ovšem síly Bavoři nenalezli.

Augsburg tak navzdory očekávání nedokázal bodovat, k čemuž bude mít znovu příležitost v příštím kole. V něm pojede 22. října do Heidenheimu, Darmstadt vyzve o den dříve doma RB Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Jako tradičně Augsburg bojuje od samotného začátku soutěže o záchranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele