15. kolo
15.12.2023 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Werderu (© AFP)

Snový zápas odchovance Gladbachu zhatila chyba obrany. Čvančarův konkurent dvakrát asistoval

Mönchengladbach remizoval v 15. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Brémami 2:2. Aktivní začátek hostů anuloval dvěma brankami domácí odchovanec Rocco Reitz. Mladému záložníkovi jeho trefy zhořkly v 76. minutě, kdy hosté po nedůrazu defenzivy srovnali a dali výsledku konečnou podobu. Tomáš Čvančara do zápasu kvůli nemoci nezasáhl, kvalitně jej však nahradil Robin Hack, jenž si připsal dvě asistence. Jiří Pavlenka zůstal připravený na lavičce.

Mönchengladbach, který v minulém kole dopřál Unionu přerušení nevídané série bez vítězství, spoléhal hned z několika pohledů na domácí bilanci. Na svém stadionu vyhrál posledních pět soutěžních duelů, byť ten nejčerstvější pohárový až po prodloužení, a s Brémami tam v ligovém utkání padl naposledy v roce 2010. Přerušení této šňůry nenasvědčovalo zhola nic, Werder se navzdory nedávnému skalpu Augsburgu trápil a na hřištích soupeřů dokonce získal jediný bod.

Nevlídnými prognózami se však nenechal ovlivnit, jelikož se už v sedmé minutě dostal do vedení. Na obránce Nica Elvediho zůstali po povedeném centru Jense Stageho, jenž nastoupil do svého 50. bundesligového klání, dva protihráči. Pozornost věnoval pouze jednomu z nich, a Raffael Borré tak mohl zcela nebráněn utaženým volejem skórovat. Werder měl následně slušné šance zvýšit vedení, přičemž v největší z nich selhal Leonardo Bittencourt. To domácí ještě před odchodem do kabin potrestali. Hack na hranici vápna srdnatě vyhrál několik osobních soubojů, ve skluzu stihl předložit míč Reitzovi a 21letý mladík levačkou neomylně obstřelil brankáře.

Po shodné ose pak Gladbach vedl i další nebezpečnou akci, kterou nakonec překlopil stav utkání na svou stranu. Reitz si navzdory mladému věku počínal jako zkušený mazák, položil si po přihrávce od Hacka obránce a překonal Michaela Zetterera podruhé. Nadějný vstup do duelu v podání Werderu se zdál být zapomenut, Hříbata se rozehrála do výborného tempa a střídala šanci za šancí. Stejně jako v první půli se ale zprvu zatlačený tým dokázal vrátit do zápasu, k čemuž hostům pomohlo zaváhání celé obrany. Do té se nebojácně vřítil Justin Njinmah, po jehož práci zakončoval do prázdné brány Marvin Ducksch.

Brémy se tak na neoblíbeném stadionu dočkaly ojedinělého venkovního zisku bodu. V příštím kole přivítají 19. prosince Lipsko, Mönchengladbach se o den později představí ve Frankfurtu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Freedo

5:1

Reagovat
Freedo

pro Werder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele