11. kolo
10.11.2023 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Tomáš Čvančara (© AFP)

Čvančara poslal Šilhavému jasný vzkaz. Rozmanitá sestava Wolfsburgu venku znovu vyhořela

Hráči Mönchengladbachu porazili v 11. kole Bundesligy na vlastním hřišti Wolfsburg 4:0. Úvodní branku si připsal Tomáš Čvančara, který přitom chybí v aktuální nominaci na klíčová dvojutkání české reprezentace. Hostům, v jejichž dresu odehrál závěrečnou čtvrtinu duelu Václav Černý, tak nepomohl ani návrat kapitána Maximiliana Arnolda. Zkušený záložník naposledy v základní sestavě scházel, kvůli čemuž zelenobílí nastoupili poprvé v bundesligové historii bez jediného německého hráče. Vlci zároveň padli již v pátém venkovním střetnutí za sebou.

Do obou klubů přišli před sezonou čeští reprezentanti, jejichž formy se zatím příliš nescházely. Domácí Čvančara vlétl do nového angažmá famózním výkonem proti Augsburgu. V posledních týdnech sice paběrkoval, tentokrát však dostal po delší době šanci v základu. V barvách Vlků se dlouho hledal křídelník Černý, právě jeho gól ale vyřadil z DFB Pokalu Lipsko, na což navíc odchovanec Příbrami navázal trefou proti Brémám.

Borussia se v úvodu zatáhla na obrannou polovinu a trpělivě čekala na svou příležitost. Ta přišla v 16. minutě po kombinaci na pravé straně hřiště. Franck Honorat naservíroval míč na hranu malého vápna a Čvančara jej usměrnil k levé tyči. Vzápětí mohl zvýšit vedení domácích Alassane Pléa, jehož obstřel zpoza vápna vyrazil Koen Casteels jen konečky prstů. Hráči Wolfsburgu se postupem času osmělovali, ve 36. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Jonas Wind, bránu však netrefil. Závěr první půle patřil opět domácím, když Rocco Reitz vystihl nepřesnou rozehrávku gólmana a doručil balon do sítě.

Vlci zahrozili krátce po změně stran, když pálil zpoza vápna Aster Vranckx a Moritz Nicolas měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na roh. Čvančara se znovu připomněl v 50. minutě, kdy si naběhl na pas za obranu, chyběla mu ovšem potřebná rychlost, a šance tak byla zažehnána hostující obranou. Na druhé straně držel gólmana Hříbat v permanenci především Wind, jenž vyslal na bránu hned dvě zajímavé pumelice, ani jednou však nedokázal dostatečně seštelovat mířidla. Definitivní pojistku pro Borussii přidal v 64. minutě Honorat, který si našel odražený míč a ranou zpoza vápna prostřelil Casteelse. Francouzský útočník si tak připsal první bundesligový gól. Domácí neměli dost a na 4:0 zvyšoval utaženou střelou z hranice vápna Pléa.

Wolfsburg tak nevyhrál už pátý ligový zápas v řadě a čtvrtý z nich dokonce prohrál. V příštím kole 25. listopadu přivítá Lipsko, Gladbach bude hrát tentýž den v Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele