7. kolo
06.10.2023 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:2

Mohuč nedokázala zvítězit ani v 7. kole Bundesligy, když na hřišti Mönchengladbachu remizovala 2:2. Borussia byla v úvodu klání jednoznačně aktivnějším celkem, což se brzy projevilo na ukazateli skóre, krátce poté však krásnou trefou srovnal 19letý Brajan Gruda. Na další góly si diváci museli počkat do závěru utkání, když nejprve udeřili po souhře dvou držitelů marockého občanství hosté, avšak následně alespoň bod Hříbatům famózně vystřelil Joe Scally. Těmto dvěma zásahům už přímo z trávníku přihlížel také Tomáš Čvančara, který nastoupil v 64. minutě.

Hráči Mönchengladbachu začali pouť letošním bundesligovým ročníkem pěti zápasy bez výhry. V minulém kole se však i na Borussii usmálo tříbodové štěstí, když zejména díky fantastickému výkonu Alassaneho Pléy sestřelila neškodnou Bochum třemi góly už v první půli. Ještě horší vstup do sezony ale prožívala Mohuč, která měla na svém kontě pouhý jeden bod. Před týdnem navíc musela skousnout potupnou domácí porážku 0:3 s Leverkusenem.

Již v deváté minutě se Pléa dostal nikým nehlídaný za obrannou čtveřici soupeře, zvolil však zakončení jemným lobem, který skončil těsně vedle levé tyče. Ve 22. minutě už ovšem propukla v Borussia-Parku radost. Na milimetrově přesný centr Francka Honorata si naskočil Florian Neuhaus a hlavičkou otevřel skóre zápasu. Radost Hříbat ale trvala pouze pár sekund. Poté se totiž svou životní trefou prosadil mladík Gruda, jenž napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a tvrdým projektilem vymetl pavučiny v pravém rohu domácí branky.

Zkraje druhého dějství mohl završit obrat Korejec Jae-Sung Lee, z dobré pozice ale placírkou trefil pouze prostor, kde stál připravený Moritz Nicolas. Hra Hříbat se zlepšila po trojitém střídání, jehož součástí byl i Čvančara. Ve dvou jejich velkých šancích se ovšem blýskl brankář Robin Zentner, jenž nejprve zlikvidoval střelu z úhlu od Nathana Ngoumoua a poté i hlavičku, kterou měl na svědomí Ko Itakura. Nakonec to však byli přece jen hosté, kteří z brejkové situace v 75. minutě skórovali. Gól vsítil Aymen Barkok, jenž prosprintoval po levé straně hřiště až do vápna a střelou na zadní tyč umlčel domácí publikum. Borussia se po inkasované brance snažila o vyrovnání, a i přes čarování gólmana Zentnera, na němž si vylámal zuby ve velké příležitosti i Čvančara, se nakonec kýžené trefy dočkala. Výstavní pumelicí z dálky se o ni postaral obránce Scally.

Borussia tedy vyšla z duelu s remízou. Další souboj svede 22. října na půdě Kolína. Mohuč přivítá o den dříve Bayern.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele