12. kolo
25.11.2023 15:30 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Giovanni Reyna v dresu Dortmundu bojuje o míč (© AFP)

Průtrž mračen doprovodila v Dortmundu gólová vánice. Hrdinou domácího obratu byl Füllkrug

Hráči Dortmundu vyhráli ve 12. kole Bundesligy nad Mönchengladbachem 4:2. Atraktivní duel začali lépe hostující hráči, kteří měli ve 28. minutě už dokonce dvoubrankový náskok. Ten jim ale za přetrvávajícího deště nevydržel ani do poločasu, neboť BVB dokázalo v závěrečné čtvrthodině první půle třemi góly překlopit misky vah na svou stranu. Klíčový podíl na tom měl domácí útočník Niclas Füllkrug, jenž kromě nádherné vyrovnávací trefy zaznamenal i asistenci na rozhodující zásah Jamieho Bynoe-Gittense.

Hříbata tak na půdě vestfálského rivala nedosáhla na body již v 10. ligovém duelu v řadě, čemuž nezabránil ani Tomáš Čvančara, který se na trávník dostal ve 46. minutě.

Dortmund se v tabulce propadl až na pátou příčku, což nesli nelibě nejen fanoušci, ale otevřeně dávali svou nespokojenost najevo také hráči. Po posledním nepovedeném představení ve Stuttgartu se nahlas hovořilo o rostoucím napětí mezi koučem Edinem Terzičem a Füllkrugem, útočníkova negativní slova směrem k předváděné hře navíc nebyla prvním škraloupem uvnitř tábora BVB. Gladbach tak měl připravenou půdu k tomu, aby zabojoval o první bodový zisk v Signal Iduna Parku od roku 2014.

Čekání na první gól netrvalo dlouho, Rocco Reitz si ve 13. minutě perfektně pohlídal ofsajdovou linii a průnikový pas, který mu připravil Alassane Pléa, proměnil nízkou ranou na vzdálenější tyč. Francouzský útočník slavil ještě před dosažením 20. minuty znovu, jeho brance však předcházel milimetrový ofsajd. Druhý gól přišel vzápětí, po nedobře bráněném rohovém kopu se dostal k míči Kouadio Kone a výtečnou střelou z hrany vápna rozvlnil síť. BVB předvedlo mistrovskou odpověď, o pouhé dvě minuty později se po bleskovém kontru suverénně prosadil Marcel Sabitzer. Povzbuzení kontaktní brankou dokázali domácí fotbalisté okamžitě zužitkovat, Füllkrug krásnou technickou ranou pod břevno vyrovnal. Obrat snů dokonal v nastavení střelou po zemi přesně do levého dolního rohu Bynoe-Gittens.

Fülkrug byl velmi nebezpečný i po změně stran, po jeho hlavičce ale gólman hostujícího týmu Moritz Nicolas alespoň částečně napravil svou pošramocenou reputaci. Trefit se mohl také zkušený záložník Marco Reus, který z přímého kopu napálil břevno. Hektickou první půli již zbytek zápasu svou atraktivitou napodobit nedokázal, kvalita hry hostů s přibývajícími minutami klesala a klub z Vestfálska si relativně poklidně dokráčel pro tři body. V sedmé minutě nastaveného času pak ještě určil konečné skóre duelu střídající Donyell Malen, který bleskovým sprintem a rychlým zakončením do prázdné brány potrestal risk Gladbachu spočívající v povolání gólmana na rohový kop.

Dlouhodobá dominance Dortmundu v domácích vzájemných duelech tak pokračovala dalším ziskem všech bodů. V příštím kole se BVB 3. prosince představí v Leverkusenu, Gladbach o den dříve přivítá Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele