20. kolo
02.02.2024 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Bezzubý Dortmund poprvé v novém roce klopýtl, Heidenheim potvrdil domácí sílu

Hráči Borussie Dortmund nepotvrdili stoprocentní lednovou bilanci a v předehrávce 20. kola Bundesligy jen remizovali v Heidenheimu 0:0. Zápas se přitom mohl naklonit na kteroukoliv stranu, neboť největší šanci domácích zahodil už v první půli Tim Kleindienst a na druhém konci hřiště zase rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal gól Donyella Malena. Nováček tak po třech remízách přidal dělbu bodů také proti velkému favoritovi a zároveň opět ukázal dobrý výkon před vlastním publikem, kde od startu ročníku padl jen dvakrát.

Borussia byla v lize po Novém roce jediným stále stoprocentním týmem. V předešlém kole zazářil hattrickem Niclas Füllkrug, jehož góly posunuly Dortmund už na čtvrté místo. Heidenheim naopak zažíval lednové duely jako přes kopírák, když třikrát remizoval 1:1. Nebezpečně pro BVB však vypadala jeho domácí statistika, na svém hřišti totiž od října neprohrál.

Neprostupnost obrany nováčka soutěže poznali hráči BVB záhy po úvodním hvizdu. Žlutým nebyla nic platná velká převaha v držení míče, defenziva Heidenheimu jim totiž umožňovala pouze kombinaci v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. V první obrovské příležitosti se tak na druhé straně hřiště ocitl Kleindienst, kterému při laxní rozehrávce namazal před odkrytou branku Salih Özcan, zkušený útočník ale z otočky mířil nad břevno. Krátce nato selhal Němec znovu, když z malého vápna hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Jako první se tak z gólu radovali fanoušci hostů, jenže nabíhající Malen dostal přihrávku v ofsajdu.

Po změně stran se hráči Dortmundu přiblížili k brance domácího celku, Kevin Müller však proti jejich zakončením stále nemusel zasahovat. V 64. minutě si nabíhal do volného předbrankového prostoru Kleindienst, avšak přihrávka Marnona Busche byla příliš dlouhá. V 74. minutě se BVB připomnělo střelou z kopačky Oleho Pohlmanna, i on ale zamířil nad.

Poprvé ve druhé půli vypálil mezi tři tyče v 80. minutě Nico Schlotterbeck, zamířil však přesně na gólmana. Další šanci pak zaznamenal Füllkrug, premiérový obtížný zákrok ale předvedl Müller. Závěrečnou příležitost si připsal domácí Kevin Sessa, jehož hlavička z malého vápna proletěla těsně vedle vzdálenější tyče.

Dortmund tak poprvé v tomto roce remizoval. Další duel jej čeká 9. ledna s Freiburgem, Heidenheim se o den později střetne s Brémami.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0 1.FCH

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele