22. kolo
25.02.2023 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Marius Bülter (© AFP)

Schalke bylo v duelu se Stuttgartem o jednu branku lepší a v novém kalendářním roce slaví první výhru

Die Königsblauen měli prakticky už od úvodu sezony nakročeno zpět do 2. Bundesligy. Nicméně díky zaváhání konkurentů rozhodně nic není rozhodnuto. V Gelsenkirchenu si jsou však dobře vědomi toho, že je čeká velice náročných dvanáct kol. Ostatně ani ve Stuttgartu nemají nic jistého, protože nad sestupovými vodami tým setrvává pouze zásluhou lepšího skóre.

Že by to o poslední únorové sobotě roku 2023 mohlo pro domácí dopadnout výborně, naznačila už 10. minuta. V ní Michael Frey centroval z levé strany před bránu, kde si na bližší tyč naběhnul Dominick Drexler a přesnou hlavičkou potvrdil svou důležitost - 1:0. Po čtvrt hodině hry se osmělil Chris Führich, ovšem, jak se ukázalo, měl místo střely volit přihrávku lépe postavenému spoluhráči.

Následně centroval od rohového praporku Borna Sosa, leč Endovu hlavičku lapil Ralf Fährmann. Japonský fotbalista hlavičkoval za osm minutek znovu a opět se musel sklonit před jistotou, jakou v tomto duelu muž v rukavicích oplýval.

Po půl hodině Rodrigo Zalazar pálil rovnou z přímého kopu. I díky pětadvacetimetrové vzdálenosti na Fabiana Bredlowa nevyzrál. Záhy se hostující gólman vyznamenal jak proti zakončení Mehmeta-Cana Aydina, tak proti Zalazarově voleji.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství přispěchal se svou parádou Marius Bülter, když na hranici malého čtverce usměrnil do sítě vysoce elegantní patičkou Zalazarovu pobídku z pravé strany - 2:0.

Ve druhé půli se jako první pokusil o korekci výsledku se svou dobrou ranou Borna Sosa. Deset minut po něm se o technický obstřel pokusil Francouz Tanguy Coulibaly, avšak radoval se až Borna Sosa. Krátce poté, co se hodina hry stala minulostí, se bronzový medailista z posledního světového šampionátu odhodlal k jedovaté střele zpoza šestnáctky, která Fährmannovi propadla mezi nohama - 2:1.

Po rozehrávce hlavičkoval nebezpečně Wataru Endo, jenže ani on, ani Silas Katompa Mvumpa vyrovnat nedokázali. V minutě jednasedmdesáté centroval od rohového praporku aktivní Zalazar a Moritz Jenz hlavou o kousek minul zařízení. Skvadra Bruna Labbadiy už srovnat stav nedokázala, ač v závěru vyrazil do protivníkova pokutového území i gólman Bredlow.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele