2. kolo
13.08.2022 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Schalke pomohla k bodu proti Gladbachu pozdní penalta

Zatímco Hříbata v prvním kole nadělovala, die Königsblauen první duel po postupu prohráli. V domácí Veltins Areně o poločase vedli, ale soupeř vývoj díky dvěma slepeným trefám otočil. Kouč Frank Kramer mohl nakonec poděkovat Mariusi Bülterovi, že zachoval pevné nervy.

V 10. minutě pálil Rodrigo Salazar, ale protože mířil nad, Yann Sommer zasahovat nemusel. Bülter se nějakých 180 sekund poté dostal do zakončení, se kterým švýcarský gólman ve službách Borussie Mönchengladbach neměl problém. Následně musel zasahovat i Schwolow, ale Kouadio Koné jeho směrem věru nevyslal žádnou pumelici.

Ve 20. minutě střílel Florian Neuhaus sice tvrdě, ale bohužel pouze do gólmanovy náruče. Poté předvedl svoje rychlé nohy Marcus Thuram, načež si všichni fanoušci a fanynky klubu z Gelsenkirchenu hlasitě oddychli. Syn slavného otce Liliana byl aktivní i nadále. Na své chvíle si však musel počkat až do druhého dějství.

V tom prvním se totiž prosadil pouze Rodrigo Salazar, když dostal před šestnáctkou moře prostoru a na jeho přízemní střelu pravačkou byl Sommer krátký - 1:0. Svěřenci kouče Daniela Farkeho tak poprvé v sezoně inkasovali. Ve zbývajících minutách zahajovacího poločasu si Schalke udržovalo převahu. Vyprodukovalo už jenom další Salazarův pokus, který tentokrát muž v rukavicích za svá záda nepustil.

Po změně stran jako první pálil Neuhaus a Schwolow se musel mít na pozoru. Po hodině hry o sobě dal znovu vědět Thuram, když nejprve mířil do středu brány, a potom ji přestřelil. Až v 72. minutě francouzský útočník skvělou patičkou vyslal Jonase Hofmanna, který se ve vápně snadno vyhnul přemotivovanému Alexi Královi a po zemi skóroval - 1:1.

V dobré pohodě hrající Marcus Thuram brankáři dále zatápěl a dočkal se už v 78. minutě. Po rohovém kopu se míč snášel ke Královi, který se sice rozhlédnul, ale svého spoluhráče Schwolowa jaksi přehlédnul. Ze srážky profitoval zmíněný hráč s desítkou na dresu, který z otočky otočil vývoj utkání - 1:2. Jenže do finálního hvizdu pořád zbývala čtvrthodinka.

Když už to vypadalo, že hosté z Borussia-Parku těsné vedení uhájí, zahrál Patrick Herrmann ve vlastním vápně rukou. Sven Jablonski si šel všechno prohlédnout k videu a svým verdiktem potěšil všechny příznivce a příznivkyně Schalke 04 (a že takových věru není málo!). Ještě větší radost jim ale udělal Marius Bülter, který si počkal na Sommerův pohyb, a pak zacílil na opačnou (pravou) stranu jeho svatyně - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele