18. kolo
29.01.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ellyes Skhiri (© AFP)

Schalke a Köln hrály bez branek

Jednadvacátého ledna rozdrtili "Kozli" Brémy v poměru 7:1. O tři dny později bylo Lipsko k Schalke o jedinou branku mírnější. Není divu, že se před tímto duelem více věřilo klubu z města na řekou Rýn, který toužil se dostat do horní poloviny tabulky.

Už ve 3. minutě přiletěl před bránu hostujícího výběru centr, který usměrnil na na bránu Moritz Jens. Marvin Schwäbe dokázal reflexivně vyrážet. V následující pasáži měli daleko více ze hry domácí, avšak velkou šanci si vypracovat nedokázali. Naopak pokus Lintona Mainy mohl být nebezpečný, kdyby jím nenastřelil hned prvního obránce.

Další příležitost patřila Timovi Hübersovi, ačkoli vzpomínat se na ni rozhodně nebude. Do poločasového hvizdu sledovalo přes šedesát tisíc diváků ve Veltins-Areně de facto pouze snahu, jaká k ničemu nevedla. Zato pouhých pět minut po startu druhé půle se k hlavičce z hranice malého vápna dostal Hübers a radost mu překazilo břevno.

Soichiro Kozuki nechtěl oproti svému protihráči zůstat pozadu a na konto si připsal jednu ze dvou střel v podání die Königsblauen, které směřovaly mezi tři tyče. Tom Krauß totiž po rohovém kopu cílil v 65. minutě těsně nad. Ani další možnosti nepředstavovali pro oba brankáře nic neřešitelného, resp. Ralf Fährmann si za celých devadesát minut víceméně nesáhnul na balon.

To, proč se celek z Gelsenkirchenu nachází na samotném chvostu tabulky, nejlépe demonstroval Rodrigo Zalazar. Uruguayský fotbalista si v šestnáctce naskočil na centr Jereho Uronena, leč svatyni minul o více jak čtyři metry. To už byl na hrací ploše i Alex Král, jenž se sám do žádné slibné situace nedostal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Esseňáci dlouhodobě závidí Schalkemu. Dortmunďáci se dlouhodobě vysmívají Essenu přesto že s nima mají partneršaft Schalke geh ma '!

Reagovat
Naseroslosos23

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele