16. kolo
20.01.2023 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Yann Sommer (© AFP)

Ve šlágru kola Bayern neudržel vedení nad Lipskem, oba soupeři se rozešli smírně

Oba týmy měly před vzájemným kláním výbornou bilanci, z posledních deseti bundesligových duelů prohrály jediný. Vzájemné souboje v minulých letech bývaly často bohaté na góly. S tím, že při přestřelkách se většinou radoval mnichovský velkoklub, kterého Die Roten Bullen na nejvyšší úrovni dokázali porazit pouze jednou.

Tentokrát mohli prohrávat už po osmi minutách hry, to když tečovaný pokus Leroye Saného skončil na pravé tyči. Další čtvrt hodina mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. Až ve 22. minutě se osmělil Emil Forsberg, ale Yann Sommer, debutant v dresu obhájce titulu, neměl s touto střelou sebemenší problémy.

Švédský křídelník pak pobídnul Daniho Olma, tomu se však zakončení nepovedlo podle představ. Ve 30. minutě se již přece poprvé třepotala branková pavučina z provázků, a to ta za zády Blaswiche. Z pravé strany centroval před bránu Benjamin Pavard, Eric Maxim Choupo-Moting stihnul míč akorát posunout na zadní tyč, a odtud se prosadil Leon Goretzka. Avšak tahle trefa nemohla platit, protože při počátečním centru do vápna se v ofsajdu stojící Matthijs de Ligt zapojil aktivně do hry.

Sedmatřicátá minuta již všem příznivcům a příznivkyním Nagelsmannovy skvadry přinesla radost, protože Gnabryho pobídku uklidil - i s trochou štěstí - na místo určení na malém vápně číhající Choupo-Moting - 0:1. Okamžitě po rozehrávce zatoužil po vyrovnání Forsberg, nicméně neměl optimálně seřízená mířidla.

Ze druhého dějství nebylo odehráno ani sedm minut, když André Silva centroval na Dominika Szoboszaie, jemuž se hlavička hrubě nepovedla. Touto nepřesností však vykouzlil naprosto ideální pobídku pro Marcela Halstenberga, pro kterého nebyla pražádná potíž z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť - 1:1.

Po obratu následně zatoužil Dani Olmo, leč Sommer byl striktně proti. Další fáze utkání se musela obejít bez vyložené příležitosti na té či oné straně, přestože Timo Werner, Matthijs de Ligt, Konrad Laimer a Thomas Müller se postupně ocitli v pozicích, ze kterých se rozhodně dalo skórovat. Remíza udržela Bayern po šestnácti kolech na první příčce s minimálně dvoubodovým náskokem na Freiburg. Lipsko naopak klesne ze třetího nejhůře na páté místo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

Jdeme Bayern! 0-3

Reagovat
Naseroslosos23

Zkusim odvážný tip...Lipsko vyhraje 2:0...jako fanoušek BVB samozřejmě nejde tipovat jinak

Reagovat
Gerd 13

No,žádná velká sláva.Málo střel,dost nepřesností.Remíza asi zasloužená.

Reagovat
Ferragamo7

Ja by som hodil do pléna otázku,čo táké zázračne kreatívne ukázal Laimer,ktorý má byť naša nová posila.Ja som ani netušil do 80 min.,že ten človek vôbec hrá v základnej zostave Neviditeľný 3/4 zápasu a to v Lipsku má ešte veľmi malú konkurenciu.Tento nákup(tak ako nákup Sabitzera,Sarra a ešte ďalších 50 omylov)) asi nikdy nepochopím.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rich

Hlavně je totálně zbytečný, jelikož Gravenberch je lepší a dokázal mi to v zápase s Kolínem, mnohem lepší než Goretzka, který je totálně s formy, stejně jako jeho ostatní němečtí spoluhráči... Gnabry byl děsný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele