2. kolo
13.08.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabené Lipsko uhrálo proti Kölnu alespoň bod

Závěr první půle svěřencům Domenica Tedesca hrubě nevyšel. Nejprve inkasovali vyrovnávací gól, a krátce před odchodem do šaten byl bez předchozího napomenutí vyloučen Dominik Szoboszlai. Nakonec o remíze rozhodla nešťastná vlastní branka Jošky Gvardiola.

Že to obhájci čtvrtého místa nebudou mít ani na vlastním stadionu jednoduché, naznačil už ve 3. minutě Jan Thielmann, když pořádně zaměstnal Pétera Gulácsiho. Následně se osmělil pozdější hříšník Szoboszlai, ale Marvin Schwäbe si poradil. Potom byla kvůli videem odhalené ruce neuznána Rudým býkům Olmova branka.

V závěru úvodní čtvrt hodiny se radoval Christopher Nkunku, leč zakončoval z ofsajdové pozice. Ve 36. minutě si vedení saského klubu mohlo poprvé mnout ruce z návratu ztraceného syna. Timo Werder to zkusil z bezmála třiceti metrů. Gólman špatně odhadnul, ve kterých místech se míč odrazí od země, takže lapil naprázdno a domácí šli do vedení - 1:0.

Pojistku málem záhy přidal Nkunku, kdyby nepromarnil obrovskou příležitost tím, že zcela neobsazený nastřelil pouze muže v rukavicích. Díky tomu došlo na rychlý protiútok, který po Kainzově přihrávce napříč pokutovým územím neomylně zblízka zakončil Florian Dietz - 1:1. Szoboszlai pak zasáhnul asistenta u vyrovnávacího gólu loktem do krku, pro což neměl rozhodčí Benjamin Brand pražádné pochopení a maďarskému reprezentantovi ukázal rovnou červenou kartu.

Po změně stran si Nkunku stoupnul k přímému kopu, ale úspěšný byl až v 56. minutě. Po přihrávce Daniho Olma si zaběhnul do vápna, kde mířil přesně k protilehlé (pravé) tyči - 2:1. Více než deset minut se Lipsku dařilo držet veškeré ofenzivní snahy protivníka na uzdě. Teprve v 69. minutě musel Gulácsi opět do akce.

Ovšem za 180 sekund už inkasoval. Nepřekonal jej však nikdo z protihráčů, nýbrž vlastní obránce Joško Gvardiol, který se na hřiště dostal až na začátku druhého poločasu. Florian Kainz zahrál rohový kop do malého vápna, kde chorvatský reprezentant vůbec neodhadnul dráhu letu a srazil si balon do brány - 2:2.

Tedescův výběr - ač čítající pouze deset borců - se rozhodně nechtěl nechat zatlačit do defenzivy. Jenže ani Mohamed Simakan, ani André Silva svoje šance na začátku finální desetiminutovky neproměnili. Ve zbytku tohoto klání už se nic zaznamenáníhodného nepřihodilo, takže se oba soupeři rozešli smírně, tak jako při prvním vzájemném duelu minulé sezony.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:1

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko a Leverkusen letos na evropské poháry nedosáhnou. Jsou slabí. Nejvíc mě štve Lipsko které chci letos vidět na konci soutěže na 1.místě!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele