20. kolo
12.02.2023 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Derry Scherhant (© AFP)

Hertha překvapivě obrala o všechy body Gladbach

Z posledních deseti bundesligových duelů vyhrála Stará dáma jenom dva, a tak není divu, že stále bojuje o udržení. Díky tomuto vítězství poskočila na barážovou pozici, ale cesta za záchranou bude patrně ještě trnitá. Ostatně Hříbata v tomto ročníku nepředvádějí žádné oslnivé výkony, o čemž svědčí fakt, že z dvaceti klání hned osmkrát nebodovala.

Na veliký Olympijský stadion v hlavním městě Německa zavítalo pouze třicet tisíc diváků. První velkou šanci viděli už v 9. minutě, kdy Marcus Thuram hlavou těsně minul pravou šibenici. V minutě osmnácté svému francouzskému protihráči ukázal Nico Elvedi, kterak se danou částí těla zakončuje, protože neomylně uklidil do sítě centr Luky Netze od rohového praporku - 0:1.

Z časomíry však neuběhla ani čtvrthodinka, když se domácí prezentovali pohlednou akcí, v jejímž závěru pobídnul Marco Richter před bránou číhajícího Jessica Ngankama, kterému stačilo najít si prostor mezi dvěma stopery a ze tří metrů rozvlnit síť - 1:1. Autor vyrovnávací trefy byl při chuti, avšak ve své další příležitosti se neprosadil.

Tým, do kterého ještě před mistrovství světa patřil i bývalý český reprezentant Vladimír Darida (nynější zaměstnanec Arisu Soluň), šel málem do vedení v samotném závěru úvodního poločasu, kdyby se od něj paní Štěstěna neodvrátila zády. Trenér Pál Dárdai sice už na lavičce berlínského klubu nesedí, avšak jeho syn Márton nadále patří do základní sestavy.

Necelých osm minut po startu druhé půle Tolga Ciğerci viděl, že těla před sebou nepropálil, a tak posunul na svého zmíněného spoluhráče, který to z dvaceti metrů trefil nártem naprosto čistě, takže se míč od břevna odrazil za čáru - 2:1. Tenhle parádní zásah se ukázal býti vítězným, nicméně v tento okamžik zbývalo do finálního hvizdu rozhodčího Christiana Dingerta dalších čtyřicet minutek.

Hosté očividně znervózněli, protože s takovým vývojem nepočítali. V 88. minutě se přesto málem dočkali vyrovnání, jenže Oliver Christensen střelu Marcuse Thurama výborně vychytal. A tak fotbalisté v modrobílém dvakrát trestali. Nejdříve to byl Derry Scherhant, jehož skrytý pokus pravačkou putoval po zemi přesně k levé tyči - 3:1. A definitivní podobu výsledku obstaral v šesté nastavené minutě rovněž střídající Dodi Lukébakio, když pomstil Lucase Tousarta, jehož v pokutovém území fauloval Kouadio Koné - 4:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2 Hertha dotoho!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele