30. kolo
30.04.2023 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Bayern dvěma góly zdolal Herthu a opět se dostal do čela Bundesligy

Nějakou dobu to trvalo, nakonec ale Bayern zužitkoval proti Hertě herní převahu. Mnichované porazili poslední celek Bundesligy 2:0, přičemž v obou gólech měl prsty středopolař Bavorů Joshua Kimmich. Roten se tak opět dostali do čela tabulky a před druhým Dortmundem mají nyní k dobru těsný jednobrankový náskok.

Na vítězství proti utrápené Hertě se však Bayern poměrně nečekaně nadřel. Míč sice držel na svých kopačkách mnohem častěji, avšak zejména během první půlhodiny si v podstatě nevytvořil jedinou gólovou příležitost. První vzrušení tak přinesla až 27. minuta, kdy po levé straně utekl Gnabry, jenž vyhledal Comana. Ten si chtěl po kontaktu s Mittelstädtem vymodlit penaltu, u hlavního arbitra ale nepochodil.

Poté už to domácím šlo o něco lépe, naráželi však na brankáře soupeře Christensena. Ten ve 35. minutě vykopl střelu Comana a o pět minut později skvěle zasáhl proti umístěné hlavičce Gnabryho. Mezitím zkusil štěstí z dálky Pavard, ovšem jeho projektil prosvištěl nad břevnem. Těsně před odchodem do kabin ještě oslovil Coman Maného, jenže senegalskému fotbalistovi nevyšla hlavička.

Fanoušci Bavorů nebyli s výkonem svého oblíbeného mužstva spokojeni, což po konci prvního poločasu demonstrovali pískotem. Po změně stran se je hráči Bayernu snažili ukonejšit skrze rohové kopy, nicméně Mané i De Ligt (ten dokonce dvakrát) hlavičkovali nad břevno. Meruny svým spoluhráčům vždy naservíroval Kimmich.

A byl to právě klíčový záložník Mnichovanů, jenž se podepsal pod prolomení obrany Herthy. V 69. minutě vykouzlil Kimmich oblouček za defenzivu BSC, jenž hlavičkou k tyči zužitkoval Gnabry. Roten se tak konečně dostali do vedení, které navýšili za dalších deset minut. Kimmich tentokrát dalekonosným pasem nastartoval Comana, ten si balón zpracoval v pokutovém území a překonal Christensena.

Hosté toho směrem dopředu moc nevymysleli, mohli ovšem v 84. minutě skórovat. Tousart ale po centru Ejukeho střílel přesně do míst, v nichž stál připravený gólman Bavorů Sommer. O šest minut později mohl na 3:0 upravit Sané, jehož k přesnému zásahu vyzval Müller, Christensen si však připsal výborný zákrok. Tři body každopádně i tak zůstaly v Mnichově.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
Müllered

Další ostuda incoming?

Reagovat
Ferragamo7

Tak bolo by načase vyhrať,lebo Dortmund ten titul zjavne nechce aj keď im ho svojími trápnymi výsledkami doslova ponúkame na zlatom podnose.

Reagovat
Gerd 13

Ten Dortmund titul fakt nechce??Má zájem ještě někdo jiný?Bayern ho přece jasně nabízí konkurenci,no neber to !Já nevím......

Reagovat
Ferragamo7

Včera ma tá ich remíza v Bochumi celkom šokovala,tú som očakával v zápase s Frankfurtom minulé kolo,ale teda 1:1 s Bochumom,to je teda na mašlu

Reagovat
DidusIneptus

Hertha musí (!) vyhrát. Bezpodmínečně! Jinak padá! Má jedinečnou příležitost využít srabu Bayernu.

Reagovat
DidusIneptus

Bayern musí (!) vyhrát! Bezpodmínečně! Jinak titul nebude! Má jedinečnou příležitost využít srabu Herthy.

Reagovat
Rich

Z dvou Berlínských klubů je mi sympatičtější spíše Union, takže nebylo by od věci poslat Herthu do druhé ligy. Tohle Bayern prostě musí vyhrát, pokud zremizuje nebo prohraje, tak je to na ručník do ringu... Ironií je, že teď by si ten titul zasloužili více i Stuttgart nebo Bochum, protože jejich heroické výkony jsou neskutečně.

Snad 3-0

Reagovat
Gerd 13

To byla teda kanonáda, dali jsme víc než jeden gól! FC Bayern - odsouzeni k titulu......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele