26. kolo
01.04.2023 18:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Tuchelovi premiéra na lavičce vyšla, jeho Bayern byl proti Dortmundu jasně lepší

Borussia opět prokázala, že se jí v současnosti proti Bayernu nedaří. V součtu s tímto duelem už čeká na výhru nad velkým rivalem deset zápasů, přičemž pouze v jediném případě dokázala uhrát alespoň bod. Oba celky si tedy v tabulce vyměnily pozice, ačkoli ztráta BVB tedy činí pouhé dva bodíky.

Už v 8. minutě se Marius Wolf ocitnul po Reusově pobídce ve vápně, jenže neprostřelil před sebou stojícího Matthijse de Ligta. V závěru úvodní čtvrt hodiny si Dayot Upamecano všimnul nabíhajícího Leroye Saného, a tak mu z vlastní poloviny adresoval přihrávku. Gregor Kobel k ní měl daleko blíž, jenže míč místo odkopu pouze lehce líznul, takže se k údivu všech dokutálel do brány - 0:1.

Borci oblékající dres mnichovského velkoklubu se touto chybou dostali na koně a už po rozehrávce zazlobil Benjamin Pavard, jehož střelu tečoval do bezpečí Schlotterbeck. Kobel potom lapil hlavičku Leona Goretzky, jenž si záhy narazil s Thomasem Müllerem, avšak jeho zakončení bylo zblokováno na rohový kop, kterých obhájce titulu zahrával v rámci této partie celkem šest.

Po Kimmichově rozehrávce od praporku prodloužil de Ligt hlavou na zadní tyč, kde číhal Müller a z bezprostřední blízkosti skóroval - 2:0. Před třetím hřebíčkem stihnul Kingsley Coman překopnout bránu. Třiadvacátá minuta však znamenala další radost pro příznivce a příznivkyně klubu z Allianz Areny. Julian Ryerson přišel o míč, načež dostal Leroy Sané dostatek prostoru na střelu zpoza vápna.

Gregor Kobel ji nedokázal zkrotit, čehož využil dorážející Thomas Müller, pro něhož šlo o šestou trefu v ročníku - 3:0. Při daném náskoku si domácí dovolili zvolnit. Přesto do poločasového hvizdu sudího Marca Fritze ještě zkusil štěstí Eric Maxim Choupo-Moting a po něm stihnul dvakrát zahrozit Kingsley Coman. Pro Edina Terziće a celou jeho skvadru byla přestávka nepochybně vysvobozením.

Jenže pět minut po startu druhého poločasu přišla další pohroma v podobě čtvrtého hřebíčku, pod který se podepsal Kingsley Coman. Autor jediné trefy finále Ligy mistrů v roce 2020 ve skluzu uklidil výtečnou Saného přihrávku do pokutového území - 4:0. V 58. minutě si Choupo-Moting zpracoval kulatý předmět, aby jej okamžitě napálil za Kobelova záda. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Zanedlouho se kamerunský účastník loňského světového šampionátu dostal do další příležitosti, při které byl vychytán. V minutě dvaasedmdesáté se ve vápně dobře uvolnil Jude Bellingham, pro což neměl žádné pochopení Serge Gnabry, jenž byl v té době na hrací ploše nějakých 180 sekund. Fritz tedy ukázal na penaltový puntík, ze kterého Emre Can díky střele k levé tyči připravil Yanna Sommera o čisté konto - 4:1.

Ve finální desetiminutovce nejprve švýcarský gólman v dresu Borussie zaváhal, čímž nabídnul šanci Jamalu Musialovi, nicméně svoje zaváhání dokázal povedeným zákrokem napravit. Při příští akci Bayernu byl sice přelobován Gnabrym, jenže ten stál v ofsajdu. V poslední minutě řádné hrací doby přihrál Donyell Malen Raphaëlu Guerreirovi, který mu merunu elegantně vrátil, načež holanský forvard vyslal na domácí svatyni volej, který postrádal razanci, leč muže v rukavicích evidentně zmátlo, že balon poněkud poskakoval - 4:2. I přes dva inkasované góly se dá směle tvrdit, že dvaatřicetinásobný šampion zahrál ve velkém stylu a udělal další krůček za třiatřicátým titulem, z toho jedenáctým v řadě.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
Heresy

3:1

Reagovat
Rich

Chtělo by to vyhrát ideálně, remíza nic neřeší, ale hlavně na Dortmund vlítnout od začátku a dát jim rychlý gól... Tip 3:1, přání 4:0

Reagovat
Jardman

Letos to vidím na 0 trofejí, pokud nepočítám supercup.

Reagovat
Rich

Nepředbíhej, sezóna neskončila ještě a včera ta hra Bayernu, když se po těch 15 minutách chytli, tak byla koukatelná od dob Flicka, nevzpomínám si, že by Bayern tak dobře hrál a měl tolik šancí pod Nagelsmannem... Ta lehkost hry byla super... Je to první zápas a vše je možné... Vzpomeň na Flicka, když převzal tým, taky mu moc lidí nevěřilo a co dokázal?

Reagovat
Jardman

Budu ti věřit

Reagovat
Gerd 13

Velká škoda, že Flick odešel, nebo spíš musel odejít.

Reagovat
Müllered

Když jsem viděl Wolfa na repre srazu, nevím co by se muselo stát, aby Bayern nevyhrál, ten člověk je tragéd a stále se divím, co tam u nich dělá.

Reagovat
Heresy

Nejake hovno z dortzkundu mi tvrdilo ze kobliha je top golman v nemecku . Tak verim ze si ted liska po hube

Reagovat
Gerd 13

Tak zatím je to móóc hezký!

Reagovat
DidusIneptus

Fotbal na hovno Bayern Dortmund

Reagovat
Rich

Krásný, rychlý fotbal, žádné pomalé přihrávky, prostě krása.

Reagovat
Ferragamo7

No až takto ružovo by som to nevidel.Je pravda,že medzi 15-65min. to bol starý dobrý rýchly a priamočiary Bayern,ostatne 4 góly(a ešte 2 ofsajdové) sú toho jasným dôkazom.Len nalejme si čistého vína-Dortmund prvých 10-15 minút hral super a nič nám nedovolil.Potom prišiel nevídaný kiks Kobela,ktorý ten zápas otočil o 180 stupňov a zrazu sme boli na koni a Dortmund na kolenách.Nebyť tejto chyby,tak si myslím,že ten zápas by nenabral takýto priebeh.To čo nasledovalo od 65 min do konca zápasu,to je presne to isté,čo sme hrali doteraz-vedomí si 4 gólového náskoku zrazu prestaneme byť aktívny,nezmyselne si xy krát vymieňanú hráči prihrávky,bez nejakej dynamiky smerom dopredu.Kvôli tomuto máme na konte 7 nezmyselných remíz,takto nám dal 3 g´óly za polčas Augsburg a 2 aj Dortmund.Proste my nevieme hrať a tlačiť súpera až do konca zápasu-toto bude musieť Tuchel čo najskôr odstrániť.Kto sa včera pozeral na jeho reakcie počas zápasu tak mohol vidieť,že bol viac rozčúlený,ako spokojný.Pozitívum je zlepšená hra v určitej fáze zápasu a 4 góly.No a samozrejme pohľad na rozzúreného Reusa,asi nečakal že budú prehrávať 4:0 po 50 minútach. Toľko moja analýza ale 3 body sú doma a znovu to máme vo vlastných rukách,čo je megadôležité.

Reagovat
Rich

Těch 15 minut Dortmund sice mačkal, ale obrana Bayernu byla pevná... Začátek zápasu Bayern prostě nechytá se a to musí hlavně odstranit Tuchel... Na druhou stranu od prvního gólu se Bayern chytil a zmáčkli Dortmund slušně... Ono klidně to mohlo být í 7-0, protože ofsajdy a mnohdy zbytečně moc složité přihrávky...

Ale taky si nalijme čistého vína, do doby, co píšeš tak Bayern měl to nejlepší na hřišti, kromě Musialy tedy. Pak vystřídal a přišel Gnabry, který za 3 minuty vyrobí penaltu a dost zbytečně... Ten by se měl probrat, protože jinak se prodá... Nic nehraje frajer... Gravenberch vůbec nechytil tempo zápasu... Mané mohl dát gól a on úplně mine míč...

Jinak líbil se mi Sané, to byl úplně jiný hráč, než pod Nagelsmannem a ta parádní přihrávka na Comana byla skvělá, stejně, jak se vrátil pomoct obraně...

Reagovat
Ferragamo7

Ano,to som zabudol spomenúť ako pozítívum-Sané nepôsobil otrávene(ako doteraz) ale bol výborný aj dopredu a aj vzadu sa niekoľkokrát vrátil a pomohol obrane.No uvidíme čo bude ďalej,teraz máme 2 zápasy s Freiburgom,tak som zvedavý na výkony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele