33. kolo
21.05.2023 15:30 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Wataru Endo (© AFP)

Stuttgart se dere ze sestupového pásma a v Mohuči si i zastřílel

Velmi důležitý krok na cestě za záchranou udělal Stuttgart. VfB trochu překvapivě zvítězilo v Mohuči vysoko 4:1 a kolo před koncem Bundesligy je na patnácté příčce. Hosté strhli vyrovnané utkání na svojí stranu zhruba po hodině hry. Mezi střelce se zapsali na domácí straně Ingvartsen, za hosty se prosadili Endo, Guirassy, Führich a Coulibaly.

Je to výhra, která může mít pro Stuttgart cenu zlata. Tradiční bundesligový celek má vše ve svých rukou, navíc v posledním kole bude mít výhodu domácího prostředí.

VfB nebylo v Mohuči favoritem a tím spíš, že ve 23. minutě poprvé inkasovalo. Barreiro zahrál rohový kop a zmatky před brankou ukončil pohotově Marcus Ingvartsen. Po hříchu to byl jeden z mála světlých okamžiků jinak nezáživné hry. Góly ale padaly a před koncem poločasu se dočkal i Stuttgart. Zmatky tentokrát dopustila domácí strana a Wataru Endo vyrovnal na 1:1.

Stuttgart cítil šanci, že by utkání mohlo strhnout na svojí stranu a přesně to se také stalo. Závar po rohovém kopu ukončil Serhou Guirassy. Domácí odpověď nepřišla. Mohuč působila nemasným a neslaným dojmem a VfB toho v závěru ještě několikrát využilo.

V 78. minutě předvedl Chris Führich pěknou individuální akci, při které si obhodil Bella a překvapil brankáře Dahmena - 3:1. Třetí branka přiblížila hosty k důležitým třem bodům. Hned vzápětí mohla Mohuč korigovat, ale Bredlow se vytasil s parádními kousky a svůj tým podržel.

Střelecký koncert týmu z Bádensko-Württemberska ukončil v nastaveném čase čtvrtou brankou Tanguy Coulibaly. VfB Stuttgart zvítězil jasně 4:1 a tři body ho kolo před koncem Bundesligy katapultují na nesestupovou patnáctou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele