22. kolo
24.02.2023 20:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Gladbach na výhru nad Bayernem nenavázal, z Mohuče si odváží čtyřgólový příděl

Hříbata v minulém kole už poněkolikáté zaskočila obhájce titulu a die Nullfünfer rozhodně také nepatří k neoblíbeným soupeřům. Jenže svěřenci Bo Svenssona v poslední únorový pátek roku 2023 potvrdili lepšící se formu a soupeři z Borussia-Parku nadělili poprvé od srpna 2007 čtyři branky, díky čemuž jsou znovu ve hře o evropské poháry.

Na konci úvodní desetiminutovky to přitom byl Lars Stindl, kdo chtěl vyzkoušet pozornost domácího brankáře, nicméně dalekonosná střela nepatřila k nepřesnějším. Chleba se začal lámat v minutě pětadvacáté. Jonas Omlin nerozehrál na svého krajana Nica Elvediho zrovna nejideálnější, čehož využil Danny da Costa, který se na pravém křídle chopil balonu, načež centroval do vápna, kde koníček Leeho Jae-sunga zapadnul přesně k levé tyči - 1:0.

Hostující jednička záhy poté musela pro zranění střídat, takže místo mezi třemi tyčemi zaujal Tobias Sippel. V závěru poločasu chyboval Elvedi, ale Marcus Ingvartsen bohužel pro většinu z příznivců a příznivkyň v MEWA Areně minul. Jonas Hofmann pak z přímého kopu nastřelil jenom dobře postavenou zeď. V nastaveném čase pak Dominik Kohr nevytěžil vůbec nic z dobré práce Ludovica Ajorqueho.

Ve druhém dějství Leandro Barreiro přichystal pro nového gólmana pouze rutinní zákrok, jenže hned poté domácí hráči aktivním pressingem donutili soupeře pokazit rozehrávku. Ajorqueho přízemní pokus ještě Sippel vyrazil, ale dorážka Marcuse Ingvartsena už skončila za jeho zády. Nutno dodat, že s vydatným přispěním Ramyho Bensebainiho - 2:0.

V 53. minutě se do míče z hranice šestnáctky opřel Hannes Wolf a Robin Zentner musel zasahovat. Deset minut poté přispěchali Mohučští s akcí, kterou zakončoval Kohr střelou do připravené náruče muže v rukavicích. Následně se s vynikajícím zákrokem vytasil Zentner, když zkazil radost Marcusi Thuramovi.

A tak se stalo, že udeřila posila ze Strasbourgu. Umístěným pokusem na zadní (pravou) tyč korunovala rychlý brejk - 3:0. V ten moment zbývalo do finálního hvizdu sudího Roberta Hartmanna dvacet minut. Čtvrtý zářez měl na kopačce střídající Aymane Barkork, když se k němu po rohovém kopu odrazil balon mimo vápno. Bohužel o kousek minul. A tak si premiérový bundesligový gól připsal ve finální minutě sedmnáctiletý Nelson Weiper, když si naběhnul na centr Aárona Martína a zároveň si pohlídal ofsajdovou linii - 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele