4. kolo
28.08.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RheinEnergieStadion (© AFP)

Köln nevyužil početní převahu a se Stuttgartem jenom remizoval

Deset minut po startu druhého poločasu musel předčasně do šatny Luca Pfeiffer. Jenže Kozli před zraky domácích příznivců neprožívali nejlepší odpoledne, a tak mají po čtyřech kolech na kontě "jenom" šest bodů. Oproti tomu VfB i kvůli nedisciplinovanosti nadále čekají na první letošní výhru.

Jako první se z aktérů na hrací ploše osmělil už v 5. minutě Konstantinos Mavropanos. Jeho nebezpečnou ránu Marvin Schwäbe vytěsnil mimo tři tyče. Další zajímavá šance se uskutečnila až po dvaceti minutách hry. A znovu z ní vyšel vítězně domácí gólman, který se postaral o to, aby Silas Katompa Mvumpa nedotáhnul svoje sólo do zdárného konce.

Fotbalista Stuttgartu, který v minulém roce zaujal skandálem ohledně své identity, se nedlouho před vypršením úvodní půl hodiny ocitnul na dostřel Schwäbeho svatyně znovu, jenže cílil pouze do boční sítě. Ve 37. minutě stál v ideální pozici Jonas Hector. S velkou pravděpodobností by poslal svůj tým do vedení, kdyby trefil míč.

Hned poté šel Silas Katompa Mvumpa sám na muže v rukavicích, který se posadil na zem a tuhle vyloženou možnost zlikvidoval. V závěru poločasu ještě hlavičkoval Julian Chabot. Florian Müller už byl překonán, avšak jeden z obránců jej na brankové čáře zastoupil. Po změně stran opět selhal konžský útočník Stuttgartu se čtrnáctkou na dresu.

V 56. minutě o sobě dal v negativním slova smyslu vědět do té doby neviditelný Pfeiffer, když podkopnul Tima Hüberse, který byl v té době na trávníku nějakých 200 sekund. Červená karta byla spravedlivá. Do konce utkání přišel už jenom jeden nevyužitý závar před domácí brankou. A v poslední minutě Jan Thielmann se svou ranou z hranice vápna neuspěl, protože Müller čaroval a zajistil svému klubu alespoň bod.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele