26. kolo
02.04.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RheinEnergieStadion (© AFP)

Porýnské derby Kolína s Gladbachem nezopakovalo gólovou estrádu a vyústilo v dělbu bodů

Hráči Kolínu nad Rýnem nezužitkovali výhodu domácího prostředí a ve 26. kole Bundesligy remizovali s Mönchengladbachem 0:0. Říjnové utkání těchto celků přitom přineslo sedmigólovou podívanou, při níž byl vyloučen Florian Kainz. Ten se mohl vykoupit trefou z přímého kopu v první půli, kdy měli Kozlové značně navrch. Po výměně stran se probudili hosté, ani oni ale nepotěšili své fanoušky brankou, když ve velkých šancích neuspěli Marcus Thuram a Florian Neuhaus.

Oba týmy byly již delší dobu z formy, což se podepsalo na jejich tabulkovém postavení. Gladbach z posledních 10 utkání vytěžil jen devět bodů a patřilo mu 10. místo. Ještě hůř na tom byl Kolín, jenž po debaklu v Dortmundu 1:6 byl pouhých šest bodů nad sestupovými příčkami. Porýnské derby tak nemělo velkého favorita, motivovaní Kozlové však měli hostům po podzimní vysoké porážce co vracet.

Brzký šok mohlo Borussii přinést podklouznutí Ko Itakury, po němž se dostal k zakončení Davie Selke. Jonas Omlin ale měl oči na šťopkách a zamítnul brzkou změnu skóre. Ve 23. minutě již gólman Gladbachu nemohl nic dělat se skvěle zakrouceným pokusem z přímého kopu, jenže nadějná střela Kainze nakonec rozvlnila pouze boční síť. Poměry na hřišti se zdály být vyrovnané, ve finální třetině však vždy přinesla větší hrozbu ofenziva Kozlů. Toho byl důkazem projektil Erica Martela z 38. minuty, Omlin si ale i nadále střežil čisté konto.

Poločasový proslov Daniela Farkeho musel na jeho svěřence zafungovat, v ofenzivě totiž byli mnohem aktivnější. Poprvé pořádně rozvášnil fanoušky Borussie Thuram v 51. minutě, povedený náběh na spoluhráčovu přihrávku do vápna ale nedoplnil přesným zakončením. Podobnou situaci zopakoval o pár minut později Neuhaus, i on totiž nedokázal zužitkovat progresivní hru svého týmu. Zápas dvou poločasů nebyl chudý na šance ani podporu vášnivých fanoušků, to nejdůležitější ale samotní hráči neobstarali.

Kolín tak s Gladbachem poprvé od roku 2014 remizoval. Další duel Kozlové sehrají 8. dubna v Augsburgu, Hříbata se o den později střetnou doma s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele