1. kolo
14.08.2021 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavící hráči Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart na úvod s přehledem přehrál Fürth

Ligový novic vstupoval do nové sezony s velkými nadějemi, jenže na samotný úvod mu los nepřisoudil nejsnadnějšího soupeře. Stuttgart pod vedením Pellegrina Matarazza už v minulém ročníku dokázal potrápit i velké favority a rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si povede v dalších střetnutích.

V rámci tohoto se Mateo Klimovicz radoval ze vstřeleného gólu už v 7. minutě, nicméně nemohl platit kvůli předchozímu ofsajdu přihrávajícího spoluhráče. Následně se mohli ujmout vedení svěřenci Stefana Leitla. Tečovaná střela Branimira Hrgoty nakonec za Müllerovými zády neskončila. V 16. minutě se míč dostal až k Hamadimu Al Ghadiouimu, jemuž radost překazil výborným obranným zákrokem Nils Seufert.

Na první gól se čekalo půl hodiny. Pěknou kombinaci zakončil Philipp Förster ideálně načasovanou přihrávkou na Watarua Enda, který pak v šestnáctce přehodil Saschu Burcherta a mohl se běžet radovat - 1:0. Za šest minut to bylo pro Kleeblätter ještě neveselejší, protože Klimovicz přihrával šajtlí do vápna, kde mířil Philipp Klement levačkou přesně ke vzdálenější (pravé) tyčce - 2:0.

V samotném závěru úvodního dějství mohl snížit Julian Green, kdyby ovšem nepálil přesně do míst, kde stál Florian Müller. Hned po změně stran posunul Hrgota balon Nielsenovi a za svého brankáře musel na čáře zaskakovat Konstantinos Marvopanos. Díky tomu mohlo VfB v minutě pětapadesáté opět navýšit svůj náskok.

Po nakrátko rozehraném rohu centroval Borna Sosa na hlavu Marc-Olivera Kempfa, který uklízel nechytatelně do protipohybu strážce hostující svatyně - 3:0. Burchert si alespoň trochu spravil chuť při následné akci Stuttgartu, když na něm ztroskotal osamocený Förster. Nicméně jakmile se časomíra přehoupla přes hodinu hry, zrodila se čtvrtá branka.

Borna Sosa z levé strany našel tentokrát Al Ghaddiouiho, proti jehož hlavičce fotbalista s číslem 30 opravdu nemohl zasáhnout - 4:0. Domácím narostla křídla, takže nepřekvapilo, že Marvopanos zkusil nůžky, byť ve finále nepřesné. V 65. minutě přišel na trávník Mohamed Sankoh. V další minutě ho vychytal Burchert, s nímž se nepříjemně srazil, takže za dalších 180 sekund musel opět střídat.

Brankář Fürthu se měl na pozoru i při Didaviho lobu. Na opačném pólu si Müller poradil s pokusem Branimira Hrgoty. V 76. minutě nejprve Burchert uspěl proti Eriku Thommymu, jenže potom nacentroval Borna Sosa od rohového praporku na hlavu Marc-Olivera Kempfa, který uklízel neomylně do sítě - 5:0.

V 86. minutě mohl šestý zářez přidat Philipp Förster, ale jeho střele chyběly centimetry. Výsledek tedy získal svou finální podobu až ve třetí minutě nastaveného času, když Dickson Abiama vysunul za defenzivní linii Jamieho Lewelinga, který obešel brankáře a přes veškerou snahu dvou obránců zaznamenal alespoň čestný úspěch - 5:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele