3. kolo
29.08.2021 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Union si vyšlápl na Hříbata a zůstává neporažen

Po třech kolech zůstává bez porážky Union Berlín. Celek z hlavního města dokázal po dvou remízách porazit Borussii Mönchengladbach 2:1 a v tabulce má solidních pět bodů. Výhru budoucího soupeře pražské Slavie v Konferenční lize zařídili Giesselmann a Awoniyi.

Východoberlíňané slaví první výhru v nové sezoně a do Prahy posílají vzkaz, že to s nimi Slavia nebude mít ani trochu jednoduché.

Domácí byli hodně nabuzeni a již ve třetí minutě měl na kopačce vedoucí gól Trimmel. Vynikající centr však z malého vápna do branky neusměrnil. Hříbata si posléze vytvořila optickou převahu, ale nebylo to nic platné, protože Union šel ve 22. minutě do vedení. Haraguči vymyslel centr na Giesselmanna, ten měl spoustu času se rozmyslet, kam svojí hlavičku usměrní a zvolil to nejlepší možné řešení - na zadní tyč, kam brankář nedosáhl. Union mohl vedení navýšit, ovšem střelu Awoniyiho zneškodnil Sommer. Na druhé straně se zase zaskvěl Luthe, který zákrokem zlikvidoval střelu z otočky v podání Wolfa.

Ve 41. minutě už domácí vedli 2:0. Taiwo Awoniyi přebral vynikající přihrávku Kruseho, obešel brankáře a do prázdné zakončil. Borussia měla šance, ale nakládala s nimi prachbídně. Neuhausovu střelu vyrazil Luthe a následná dorážka prosvištěla těsně vedle.

Union si hýčkal dvoubrankový náskok a dobře věděl, že ještě není hotovo. Borussia potřebovala ve druhém poločase co nejrychlejší kontaktní gól a to se jí nepodařilo. Kýženou branku se hostům podařilo vstřelit až příliš pozdě v nastaveném čase. Bénesovu střelu Luthe zvládl vyrazit, avšak s dorážkou Hofmanna nic dělat nemohl. Hříbata měla ještě asi tři minuty, ale to už si Berlíňané pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 4. kole bude odmocninka-téměř. Snad se nic nepokazí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele