9. kolo
23.10.2021 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko podle očekávání hravě přehrálo Fürth

Die Roten Bullen se po slabším úvodu nové sezony opět v nejvyšší německé soutěži začínají rozjíždět. V domácím prostředí si připisují čtvrtou výhru z pěti utkání. Naopak Greuther si připisuje celkově sedmou porážku v řadě.

Kleebläter si byli dobře vědomí situace, ve které se nacházejí a během úvodního poločasu byli aktivnějším týmem. Prvním, kdo výrazněji prověřil pozornost Pétera Gulácsiho, byl krátce před uplynutím úvodní dvacetiminutovky Jamie Leweling. Ve 24. minutě přiletěl do vápna Lipska centr z pravé strany. Muž v rukavicích svedl vzdušný souboj s Cedrikem Ittenem, po kterém se balon ocitnul za brankovou čarou. Sudí Christian Dingert však odpískal útočný faul.

Skóre se neměnilo ani po dalším minisouboji zmíněných borců. Gulácsi byl znovu úspěšnější. Jenže krátce poté byl v šestnáctce soupeře faulován právě Itten a Branimir Hrgota nařízenou penaltu proměnil, protože cílil po zemi po své pravé ruce, zatímco jednička ve službách RB skákala na opačnou stranu - 0:1.

Nepříznivý stav domácí mančaft probudil. Z časomíry ve druhém dějství tedy neuběhlo ani 120 sekund a Yussuf Poulsen dokázal střelou z úrovně penaltového puntíku vyrovnat. Nutno dodat, že k radosti mu výrazným způsobem dopomohla teč jednoho z obránců - 1:1. Střelec gólu byl následně faulován a na světě byla další "pětka". V dresu Rudých býků je má na starosti Emil Forsberg, jenž mířil dostatečně k tyči na to, aby Marius Funk na míč nedosáhnul - 2:1.

V 65. minutě rozehráli svěřenci Jesseho Marsche rychlou akci, v jejímž závěru nacentroval Poulsen z pravého křídla na hranici malého vápna, kde si Dominik Szoboszlai čistě odstavil obránce a zakončoval v podstatě kolenem - 3:1. Už dvougólová ztráta byla pro Leitlův výběr hodně nepříjemná. A to si pro ně soupeř nachystal ještě jednu trefu.

V závěru duelu Szoboszlai centroval pro změnu z levé strany a balon ve skluzu uklidil na místo určení osmnáctiletý Španěl Hugo Novoa - 4:1. Fürth za týden pojede k dalšímu bundesligovému mači na stadion rozjetého Freiburgu. Lipsko zavítá do Deutsche Bank Parku, dřívější Commerzbank-Areny, kde k domácím střetnutím nastupuje Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele