15. kolo
11.12.2021 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Benjamin Henrichs (© AFP)

Lipsko doma jasně přehrálo Mönchengladbach

Domenico Tedesco oslavil v prvním zápase ve funkci trenéra RB Lipsko přesvědčivou výhru nad Gladbachem. Jeho předchůdce na lavičce saského klubu Jesse Marsch nenavázal na práci Juliana Nagelsmanna a po nepřesvědčivých výkonech úřadujícího vicemistra musel uvolnit místo mladému Tedescovi, který svého času pozvednul v Bundeslize Schalke. Ovšem až následující duely ukážou, nakolik za tuhle jednoznačnou premiéru může fakt, že se Hříbata v těchto týdnech dosti trápí.

První dobrý pokus vyslal v 6. minutě Emil Forsberg. Yann Sommer však prokázal svoje zkušenosti. A za necelých 60 sekund musel do akce znovu, když jeho směrem pálil Nordi Mukiele. V závěru úvodní desetiminutovky pobídnul Kampl kolegu Leimera, na jehož zakončení se nebude vzpomínat v dobrém. Christopher Nkunku má výbornou formu. Zatím stihnul nastřádat sedm branek, jenže v 18 minutě navzdory vyložené příležitosti na muže v rukavicích nevyzrál.

To se podařilo až za 180 sekund Joškovi Gvardiolovi, když na malém vápně strčil hlavu do stříleného centru Josého Angeliña - 1:0. V minutě sedmadvacáté zkusil štěstí Denis Zakaria. Chyběla mu však přesnost. Díky tomu mohli jít Rudí býci do dvoubrankového trháku, protože z malého vápna střílející André Silva se nemýlil. Asistent přitom zůstal stejný jako u první trefy - 2:0. Krátce po rozehrávce mohl portugalský reprezentant přidat další zářez, jenže tečovaný balon se nakonec mezi tři tyče nezatoulal. V závěru poločasu nejprve Nkunku po narážečce s Forsbergem přestřelil, a poté si André Silva vylámal zuby na skvělém Sommerovi. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Lipsko bylo dále více na míči. V 52. minutě si jinak spolehlivý gólman Gladbachu chtěl zahrát na Manuela Neuera, a tak se vydal s kulatým předmětem mimo pokutové území. Jenže o něj záhy přišel, takže mohl André Silva po Forsbergově nezištné pobídce zakončovat do prázdné. Jenže šestadvacetiletý borec, který v minulém ročníku zvládnul ještě v dresu Frankfurtu nasázet úctyhodných osmadvacet branek, cílil pouze do břevna!

Po hodině hry se ke střele dostal Forsberg, avšak podle představ se mu nepovedla. Patnáct minut před koncem základní hrací doby švýcarská jednička Gladbachu odčinila svoje předchozí vyběhnutí, když vzešla vítězně ze vzájemného minisouboje s Christopherem Nkunkuem. V samotném závěru se aktéři na hrací ploše v dobrém slova smyslu utrhli ze řetězu.

Marcus Thuram předvedl, že mu míč skutečně nepřekáží, a naservíroval jej pro Alassaneho Pléu, který celou akci zazdil. Za 120 sekund se ale po nastalém chaosu v domácí šestnáctce poněkud ukopnul Breel Embolo, čímž však nabídnul ideální možnost svému spoluhráči Ramymu Bensebainimu, aby ukázkově střihnul nůžkami - 2:1.

Jakékoli snahy o vyrovnání stihli domácí v nastaveném čase utnout hned dvakrát. Nkunku konečně přetavil svůj úprk ve třetí branku. Při dalším si počkal na spoluhráče, díky čemuž mohl Benjamin Henrichs trefit prostor u levé tyče - 4:1. Díky nepovedenému závěru má Gladbach jen čtyřbodový náskok na barážovou pozici. Ovšem při vyrovnanosti Bundesligy mu schází pouhých pět bodíků na poháry. Nic tedy není ztraceno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele