4. kolo
11.09.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lukas Nmecha (© AFP)

Wolfsburg porazil Fürth a zůstává stoprocentní

Vlkům zatím vstup do nové sezony vychází výborně. I Mark van Bommel už si dává dobrý pozor na to, kolik čerstvých sil pošle během zápasu na hřiště. Kdežto Greuther zůstává s jedním bodem v sestupovém pásmu.

Hned v úvodní minutě Cedric Itten ostře zajel do Maximiliana Arnolda. Obešlo se to ale jak bez zranění, tak bez žluté karty. První jmenovaný se v 8. minutě dostal do zakončení, které však Koena Casteelse neohrozil. Zato při následující akci už padnul gól. Wouter Weghorst procedil míč na pravou stranu, kde číhal Lucas Nmecha, který svou skákavou střelou zahrál Saschovi Burchertovi na housle - 0:1.

V dalších minutách byly k vidění především osobní souboje, někdy na hranici pravidel. Veškerá fotbalovost se v podstatě vytratila, a taky byl poločasový hvizd sudího Roberta Hartmanna pro všechny aktéry spíše vysvobozením. Po změně stran si do vápna zaběhnul Branimir Hrgota, leč v dobré pozici o hodně minul.

V minutě třiapadesáté pobídnul Luca Waldschmidt svým centrem Lucase Nmechu, který na něj ped odkrytou svatyní těsně nedosáhnul. Následně vyslal Burchertovým směrem svou pumelici Yannick Gerhardt. Byl z toho pouze rohový kop. Po hodně hry to byl znovu aktivní Nmecha, kdo šajtlí pravé nohy o kousíček minul zařízení.

Wolfsburg tohle klání víceméně kontroloval. Především se snažil nedat soupeři příležitost zahrozit ze standardní situace. V 85. minutě zakončoval přes hlavu Dickson Abiama a nutno dodat, že tady chyběly centimetry. V poslední minutě řádné hrací doby fauloval Sebastian Griesbeck ve vápně Waldschmidta a kopala se penalta, kterou s velkým přehledem proměnil Weghorst. A tak získal výsledek svou finální podobu - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele