18. kolo
08.01.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jamie Leweling (© AFP)

Zápas mezi Fürthem a Stuttgartem přinesl bezbrankovou remízu

Pro domácí se přesto jedná o vcelku významný okamžik, neboť si díky ní připsali do tabulky šestý bod. Asi netřeba upozorňovat, že jejich setrvání v soutěži by se v podstatě už po osmnácti odehraných kolech rovnalo menšímu zázraku. Ostatně také Stuttgart bude mít zřejmě ještě plné nohy práce s tím, aby po dvou letech mezi elitou znovu nesestoupil.

Úvodní minuty se nesly spíše ve znamení nepřesností. Výjimku tvořila snad jenom střela Branimira Hrgoty, jenž byl naopak až příliš přesný, takže Florian Müller bez problémů zasáhnul. V 18. minutě se chopil Pascal Stenzer rozehrávky přímého kopu z nějakých pětadvaceti metrů. Svatyni domácího výběru však o dobrý metr překopnul.

Následně zkusil štěstí Saša Kalajdžić, ale do rány si mu obětavě stoupnul Nick Viergever. Právě dvaatřicetiletý Holanďan při další akci pobídnul Hrgotu, který v dobré pozici hlavou nepřekonal hbitého gólmana. Ve 26. minutě přišla opět řada na Kalajdžiće, jehož nůžky nebyly gólové. O další pokus se postaral Orel Mangala. Vzpomínat se na něj ale určitě nebude.

Po změně stran se do míče opřel Timothy Tillman, avšak prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 55. minutě Jeremy Dudziak sice šikovným lobem vyšachoval ze hry Müllera, ale za svého brankáře zaskočil ve správný čas na správném místě stojící Hiroki Ito. V 65 minutě se nadechnul Marco Meyerhöfer k působivému sólu, kterému chyběla jenom ta vedoucí branka.

Další příležitost měl hostující Chris Führich, nicméně v podstatě navázal na spoluhráče Mangalu. V 80. minutě se pořádně zapotil Sascha Burchert, když těsně stačil vyrazit do brány se snášející centr. Z dorážky pak neuspěl ani Wataru Endo, ani Chris Führich. Tečku za celým duelem udělal Pascal Stenzel se svou dosti nepovedenou střelou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele