15. kolo
12.12.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Havard Nielsen přihrál Fürthu tři body (© AFP)

Ve Fürthu dnes nikdo nespí! Poslední tým ligy slaví první výhru v sezóně

Premiérové vítězství v ročníku, na které domácí Fürth čekal dlouhých 15 kol, zařídil v 56. minutě šťastným zásahem Haavard Nielsen. Zelenobílí si pak už vedení pohlídali. I přes dnešní výhru ale samozřejmě zůstávají poslední a na 17. Bielefeld ztrácí šest bodů. Union je na 6. příčce.

Beznadějně poslední Fürth vstoupil do dnešního utkání velmi aktivně a svůj tlak korunoval v 7. minutě nebezpečnou ofenzivní akcí. Hrgota posílal do vápna prudkou přihrávku a nebýt skvělého zákroku Lutheho, mohl nabíhající Abiama prakticky uklízet do prázdné. Ve 13. minutě naopak zaspala domácí obrana, její chybu ale Kruse nepotrestal díky pozornému Buchertovi.

Hra se poté přelévala ze stranu na stranu a domácí byli 6. týmu ligy překvapivě vyrovnaným soupeřem. Fürthu určitě také vyhovovalo, že tempo utkání nebylo zrovna nejvyšší a bylo tak na vše mnohem více času, než například v utkání s Leverkusenem, Dortmundem apod. Poločas bez dalších šancí tak skončil bezbrankovým výsledkem 0:0.

Druhá půle dlouho nepřinášela nic fotbalově zajímavého, až v 56. minutě domácí stadion vybuchl v nadšení! Haavard Nielsen si na hraně faulu ve vápně odstavil obránce a svou ránu ještě otřel o dalšího hráče Unionu, od kterého se míč odrazil do sítě! 1:0

Šokující vedení posledního Fürthu se snažili zvrátit unavení hosté, ale jejich počínání působilo dosti bezradně a nepomáhala ani několikanásobná střídání. Obětaví domácí už výsledek udrželi až do konce.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Union ještě nebyl v této sezoně vypsán venku jako favorit. Tak snad nezklame.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Chce se mě .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele