13. kolo
27.11.2021 15:30 CET
3 : 6
(1:2)

Reportáž

Ihlas Bebou (© AFP)

Devítigólová podívaná mezi Fürthem a Hoffenheimem přinesla více radosti hostům

Poslední tým tabulky se tak může "pyšnit" suverénně nejhorším skóre a zároveň i jedenáctou porážkou v řadě. Naopak Hoffenheim dokázal navázat na výhru nad Lipskem a v celkovém součtu se dostal na dvacetibodovou hranici.

Už úvodní desetiminutovka naznačila, že by se mohlo jednat o výživné utkání. Nejprve prověřil Funkovu pozornost Munas Dabbur. Na druhé straně střílel Timothy Tillman a Philipp Pentke musel na zem. O další pokus se postaral Branimir Hrgota, ale byl tečovaný. Dále se znovu připomněl Dabbur, jenže cílil jenom do středu brány.

Aktivně hrající izraelský reprezentant ztroskotal na muži v rukavicích i ve 21. minutě. Díky tomu mohli jít domácí do vedení. Hrgota našel na penaltovém puntíku zcela neobsazeného Jamieho Lewelinga, jehož volej skončil přesně na místě určení - 1:0. Dickson Abiama za deset minut místo pojistky orazítkoval pouze tyč.

Takže se stalo, že v závěru rychlého brejku přihrál Georginio Rutter napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde už měl před sebou vcelku snadnou úlohu Ihlas Bebou - 1:1. Minuta čtyřicátá přinesla další radost TSG. Při rozehrávce rohového kopu předvedli hosté parádně secvičený signál, což dalo Davidu Raumovi příležitost nacentrovat na zadní tyč, kde ze všech nejvýš vyskočil Rutter a hlavou skóroval - 1:2.

Druhá půle začala skvěle pro Greuther. Už po nějakých dvaceti sekundách si rozběhnutý Tillman vyměnil balon s Hrgotou a přibližně z deseti metrů nedal Pentkemu šanci - 2:2. Poslat svůj tým zase do vedení mohl Stefan Posch. Jeho hlavička však v bráně neskončila. Svou druhou trefu v zápase pak málem přidal Leweling.

V 55. minutě se Branimiru Hrgotovi nepodařilo překonat brankáře Hoffenheimu, přestože na to měl hned dva pokusy. V 58. minutě nechtěl Georginio Ruttner zbytečně nic vymýšlet, a tak na hranici šestnáctky zvolil technický obstřel, který zapadnul pod břevno - 2:3. Už za čtyři minuty se kouč Sebastian Hoeneß radoval znovu.

Ihlas Bebou si naběhnul za obranu a pokusil se gólmana přelobovat. Ten však takové řešení očekával. S čím ovšem nepočítal, bylo to, že se míč odrazí zpět k útočícímu protihráči, který tak zaznamenal svou druhou branku v tomto klání, přestože už stál dost z úhlu - 2:4. Za další čtyři minutky se přivalila pro Fürth další pohroma.

Centr od rohového praporku zasáhnul kolenem Marco Meyerhöfer tak nešikovně, že z toho byla vlastní branka - 2:5. Jenže hned po rozehrávce vykřesal jiskřičku naděje pro domácí výborně hrající Branimir Hrgota, když uklidil za záda Philippa Pentkeho nádhernou přihrávku od Lewelinga - 3:5. Švédský reprezentant tak přidal ke třem dosavadním asistencím svůj čtvrtý zásah v sezoně.

Nicméně tenhle mač patřil Hoffenheimu a Ihlasi Bebouovi, který v 80. minutě zaznamenal hattrick poté, co lehoučce přehodil vyběhnuvšího gólmana. Z povedené Kramarićovy přihrávky tak vytěžil naprosté maximum - 3:6. V posledních minutách se ještě dostal do zakončení Chris Richards. Sedmou branku už ale nepřidal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele