26. kolo
13.03.2022 19:30 CET
1 : 6
(1:4)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

RB Lipsko zesměšnilo Greuther šesti góly

Pořádný příděl schytal před vlastními diváky Greuther Fürth. Hráči Lipska mu nastříleli šest branek a bez problému zapsali tři body. Ty posouvají Lipsko na klíčové čtvrté místo, zatímco Greuther zůstává přikován na dně tabulky. Nešťastného brankáře Lindeho postupně překonali André Silva, Forsberg, Laimer, Henrichs, Simakan a Nkunku.

Dokud bude existovat šance na záchranu, měl by se o ní Greuther pokusit. V domácím zápase s Lipskem to ale vůbec nevyšlo, přestože dal první branku. Hosté byli jednoznačně lepší a produktivnější a zaslouženě získali tři body.

A přitom Greuther začal nejlépe jak mohl. Jamie Leweling předvedl rychlý úprk po pravé straně, navedl si balón ke střele a na druhý pokus dobrou střelou překonal brankáře Gulácsiho. Nicméně domácí se z vedení dlouho neradovali a po čtvrthodině hry bylo srovnáno. Angeliňo odcentroval z levé strany a na malém vápně úspěšně hlavičkoval do branky André Silva. Pro portugalského útočníka to byl jubilejní desátý gól v letošní sezoně.

Vyrovnávací branka Lipsko uklidnila a ve 32. minutě byl dokonán obrat. Emil Forsberg se rozhodl nic nevymýšlet a parádní ranou ze střední vzdálenosti pokořil marně se natahujícího Lindeho. Pro domácího brankáře to byl teprve začátek.

Greuther se ani nestačil vzpamatovat z druhého zásahu a Lipsko vstřelilo třetí gól. Nkunku šikovně hlavou vysunul Konrada Laimera a ten lobem přes ležícího brankáře zvýšil náskok. Greuther se ještě zvládl dát na odpor a Hrgotova rána skončila těsně nad brankou. Byla to poslední velká příležitost Fürthu v zápase.

Cílem domácích pořád bylo vstřelit co nejrychleji kontaktní gól, ale těsně před přestávkou se stal přesný opak. Benjamin Henrichs se na zadní tyči položil do Angeliňova centru a prakticky o osudu utkání rozhodl.

Lipsko vedlo 4:1 a Greuther ještě čekal dlouhý druhý poločas. Hosté ale žádnou dramatizaci zápasu nedovolili a ještě dokázali vstřelit další dva góly. V 59. minutě poslal do šestnáctky dlouhý centr Emil Forsberg a Mohamed Simakan hlavou zatloukl pátý "hřebík". Ani to ještě nebyla konečná. Pro Greuther to začalo zavánět potupným debaklem a Lipsko nemělo žádné slitování. Forsberg vysunul přihrávkou Christophera Nkunkua a ten chladnokrevně zvýšil na 6:1. Destrukce defenzivy domácích byla dokonána.

Až potom Lipsko sundalo nohu z plynu a víceméně hrálo na údržbu. Zlomený Greuther se na odpor nezmohl a do konce utkání už se stav nezměnil. Lipsko získalo povinné tři body a posunulo se na čtvrté místo, kde má shodný počet bodů jako Freiburg nebo Hoffenheim. Greuther je se čtrnácti body poslední, navíc s devítibodovou ztrátou na barážovou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na straně hosta nejnižší kurz. Snad se nic nechystá. Opět-mě stačí 0.

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele