17. kolo
18.12.2021 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafał Gikiewicz (© AFP)

Zápas mezi Fürthem a Augsburgem vítěze nepoznal

Greuther Fürth nastřádal za první polovinu sezony pouhých pět bodíků a v jarní části bude muset předvést nefalšované zmrtvýchvstání. Na jeho místo mezi elitou si totiž dělá zálusk v podstatě hned sedm druholigových celků, včetně St. Pauli, Darmstadtu nebo Norimberku. Augsburg bude z této remízy jistě zklamaný. I proto, že na rozdíl od protivníka, dokázal vystřelit mezi tři tyče.

Prázdný stadion viděl na začátku toho utkání spíše jenom náznaky šancí. Nedá se přitom tvrdit, že by lehce favorizovaní hosté Leitlův výběr výrazně přehrávali. V 18. minutě vypadal velice slibně centr Arneho Maiera od rohového praporku. Spoluhráče Oxforda sice našel, jenže ten nedokázal balon usměrnit za záda Saschy Burcherta.

Jeho jmenovec Stegemann, který tento mač pískal, zůstával delší dobu benevolentní, co se týče udílení žlutých karet. Nakonec jich přeci jenom zvládnul pět. Po půlhodině vyprodukoval dobrou ránu André Hahn. Na brankáře Greutheru si nepřišel. Ve 40. minutě střílel ještě Robet Gumny. Ani on však pozorného muže v rukavicích nepřelstil.

Ve druhé půli se nejprve řešila roztržená síť, avšak záhy také centr Rubéna Vargase z levé strany, který díky vynikajícímu zákroku Burcherta neproměnil ve vedoucí branku Hahn. V 67. minutě zakončoval sám Vargas, jenže kousek k tomu, aby udělal radost Markusi Weinzeirlovi, mu zkrátka v tento moment chyběl.

V 79. minutě se do slibné pozice hnal střídající Sergio Córdova. A snad mohl i skórovat, kdyby si všimnul poctivě se vracejícího obránce Maximiliana Bauera. Spolehlivý brankář Fürthu měl pak štěstí, že sudí neřešil jeho pochybný zákrok mimo pokutové území. V závěru ještě bylo nutné přečkat příležitosti Córdovy a Noaha Sarenrena Bazeeho k tomu, aby si Kleeblätter připsali alespoň ten bodík.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cítili se ukřivděni na Dortmundu-nevím, zatím jsem o tom jen četl. Te mužou dokázat , že výhra s Unionem nebyla náhoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele