6. kolo
24.09.2021 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Bayern nezaváhal, bavorského rivala z Fürthu skolil i přes oslabení

Malé bavorské derby dopadlo dle papírových předpokladů vítězstvím vysoce favorizovaného Bayernu. Ten dokráčel k zisku třech bodů i přesto, že se prakticky po celou druhou půli musel vypořádávat s oslabením. Fürth jakožto nováček Bundesligy neinkasoval od soupeře tak tvrdý debakl jako třeba před týdnem Bochum, navíc se mu povedlo v závěru aspoň jednou skórovat.

Když se oba mančafty střetly naposledy, psaly se v podstatě už poměrně dávné ročníky 2012 a 2013. V obou případech tehdy očekávaně triumfoval výběr Stern des Südens. A na téhle skutečnosti se nic nezměnilo ani v roce 2021. Akorát s tím rozdílem, že hosté přece jeden gól obdrželi. Ten každopádně pouze kosmeticky upravoval finální stav a neměl rozhodující vliv.

V posledních sedmi případech se podařilo Bayernu vsítit dohromady hned třicet sedm branek, v průměru jednu každých sedmnáct minut, a že by v tomhle trendu mohl pokračovat i nyní, ukázaly už úvodní minuty tohoto souboje. Davies v 10. minutě unikl podél levé lajny, jeho přihrávku lízl bránící Bauer pouze k nohám Müllera, který poté zamířil přesně k bližší tyčce.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna kontrolovali hru i v minutách následujících a zhruba po půlhodině se jim podařilo náskok navýšit. Sané na hranici vápna sklepl balón pro Kimmicha, který vyslal chytrou skrytou střelu kolem obránce Viergevera až do brankové sítě. Pět minut před obrátkou se snažil zacílit ještě Lewandowski, avšak trefil jenom břevno domácí brány.

Mužstvo kouče Stefana Leitla působilo v prvním poločase vlastně hodně neškodným dojmem, nicméně od 48. minuty pro něj situace začala být přece příznivější, poněvadž jeho sok musel skousávat červenou kartu. Pavard si počínal vážně nevybíravě vůči Greenovi, jemuž přišlápl ve skluzu kotník, a pakoval se předčasně ze hřiště. Jenže ani pak Fürth jednoduše nezazářil.

V 68. minutě se navíc Bayernu podařilo zasadit další úder, to když Kimmichův pas zprava ze standardky tečoval Griesbeck nešťastně mezi nohy vlastního brankáře Burcherta během snahy zastavit podnikajícího Lewandowského. Domácí se svojí toužebné odměny dočkali tři minuty před koncem, gólmana Neuera přelstil hlavičkou Itten po centru z pravé strany od Tillmana.

Bayern se sice mohl radovat z konečného úspěchu, zároveň ovšem skončila taktéž jedna série. Polský kanonýr Lewandowski se totiž střelecky neprosadil po dlouhých, celkově devatenácti soutěžních zápasech v řadě. A navíc těsně nedosáhl na historický bundesligový rekord Gerda Müllera, který dokázal skórovat dohromady v šestnácti utkáních německé ligy za sebou.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Ferragamo7

0:5

Reagovat
Jardman

0:8

Reagovat
Heresy

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele