2. kolo
21.08.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Fürthu (© AFP)

Fürth remizoval s Bielefeldem. Bod zachránil Hrgota

Zápas mezi Fürthem a Bielefeldem skončil remízou 1:1. Ligový nováček tak alespoň částečně odčinil výprask 1:5 od Stuttgartu. Na druhou stranu trenér Stefan Leitl bude spíše zklamaný, protože jeho svěřenci hráli více než dvacet minut v početní převaze.

První šanci utkání si na konto připsal Dickson Abiama. Gólman Stefan Ortega si ale poradil přesně podle svých představ. Úvodní pětačtyřicetiminutovka se dále nesla v duchu osobních soubojů a nepřesností. Až těsně před odchodem do šaten se za soupeřovu obranu dostal Abiama. Nicméně ve vyložené pozici se nevídaně ukopnul.

Dvaadvacetiletého Nigerijce tohle zaváhání mrzelo za 60 sekund dvojnásob. Cédric Brunner totiž nacentroval do vápna Fürthu a k hlavičce se dostal Fabian Klos. Sascha Burchert si sice na balon sáhnul, jenže dostat ho do bezpečí nedokázal - 0:1.

Nepopulární "šatňák" byl tedy na světě, ale začátek druhého dějství ukázal, že Kleeblätter rozhodně nechtějí prohrát. Aktivní byl znovu Abiama, který v Německu hraje po celou svoji profesionální kariéru. Nejprve mířil vysoko nad, a poté orazítkoval tyčku. Následně dopadl balon na ruku ve vlastním vápně stojícího Manuela Prietla a sudí Daniel Schlager ukázal po potvrzení od asistenta u videa na penaltový puntík. Branimir Hrgota se rozhodl správně, když poslal kulatý předmět po zemi k levé tyči - 1:1.

Krátce před vypršením úvodní hodiny hry střílel Brian Lasme s gólmanovým přispěním do brankové konstrukce. V 68. minutě zatahal Alessandro Schöpf protihráče zbytečně za dres a po druhé žluté byl vyloučen. Jenže fotbalisté Fürthu si vypracovali do konce utkání už jenom dvě šance - první patřila Hrgotovi, druhá Maximilianu Bauerovi. Jenže ani jedna neskončila gólem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele