8. kolo
16.10.2021 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Mönchengladbach se rozešel se Stuttgartem smírně

Opět se potvrdilo, že Mönchengladbach umí zaskočit německé velikány, jenže na papírově slabší celky vyzrát úplně neumí. Stuttgart do Severního Porýní-Vestfálska určitě neodjížděl v roli favorita, přesto uzmul velmi cenný bod. O všem podstatném se rozhodovalo už během první půle, Jonas Hofmann i Konstantinos Mavropanos přitom vyprodukovali umné střely.

Domácí sice byli v úvodních pasážích zápasu o něco aktivnějším celkem, Beyer hlavou minul bránu v 7. minutě, Koné v 11. minutě pálil zpoza vápna jenom těsně nad břevno, nakonec ale první branku zaznamenal jejich soupeř, a to v 15. minutě. Marmoush přistrčil míč dozadu na Mavropanose, jehož parádní přízemní dělovka z dálky skončila přesně v dolním rohu brány.

Mönchengladbach se snažil ihned zareagovat na pro něj nepříznivý stav, svou mušku okusil v 18. minutě Ginter, avšak kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ve 31. minutě naopak mohl svůj náskok navýšit Stuttgart, Coulibaly se ocitl ve velmi výhodném postavení a chtěl přehodit brankáře Sommera obloučkem, nicméně nasměroval merunu pouze do zámezí.

K vyrovnání nakonec došlo tři minuty před obrátkou, to když si nelehký balón pošteloval na pravačku Hofmann a perfektně zacílil za záda gólmana Bredlowa. K další změně skóre již ve druhém poločase nedošlo. Die Fohlen sice mohli zařídit vítězství v 51. minutě Stindl a v samém nastavení taktéž Embolo, ovšem oba svoje solidní příležitosti úspěšně neproměnili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele