1. kolo
13.08.2021 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Alassane Plea (© AFP)

Obhájce titulu na úvod nové bundesligové sezony jenom remizoval

Málokdo pochybuje o tom, že po 34. kole to bude znovu Bayern Mnichov, kdo oslaví prvenství. Tím spíše, že zůstal kanonýr Robert Lewandowski, jenž se při této remíze s Gladbachem nepřekvapivě střelecky prosadil. Nový kouč Hříbat Adi Hütter nakonec může být s výsledkem i předvedenou hrou také spokojený.

Během úvodní desetiminutovky vlétli jeho svěřenci na soupeře zcela nebojácně a Manuel Neuer si na nedostatek práce nemohl stěžovat. V 10. minutě kapituloval, když přihrávka Larse Stindla propadla k Alassane Pléovi, jenž si balon zpracoval a následně ho levačkou neomylně poslal do sítě - 1:0. Obávaný Lewa o sobě dal poprvé vědět jenom nějakých 240 sekund poté. Yann Sommer musel vyrážet do bezpečí.

Také další konfrontace zmíněných borců vyšla lépe pro švýcarského gólmana. Nový lodivod bavorského velkoklubu Julian Nagelsmann naváhal do základní sestavy postavit jednadvacetiletého Josipa Stanišiće, který přišel s nepříjemnou střelou nedlouho před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Vyrovnat se podařilo v době, kdy do odchodu do šaten bývaly pouhé tři minutky. Joshua Kimmich zahrával rohový kop. Lewandowski v souboji přetlačil Nica Elvediho a z voleje mířil neomylně na místo určení - 1:1. Po změně stran zkusili jako první štěstí Leroy Sané a zmíněný střelec branky. Bohužel pro Bayern nebyli úspěšní.

Na opačném pólu nejprve zahrozil hlavou Stefan Lainer a po něm to z první zkusil Florian Neuhaus. Těsně před vypršením úvodní hodiny zápasu měl dobrou šanci Alphonso Davies. Robert Lewandowski se ocitnul v ještě větší, nicméně muž v rukavicích stál přesně tam, kde stát měl. V 70. minutě málem poslal svůj tým do vedení Lars Stindl, kdyby proti němu nestál Neuer, který se vytasil s velikou parádou.

V 83. minutě se Marcus Thuram dožadoval odpískání penalty, když došlo v pokutovém území ke kontaktu s Dayotem Upamecanem. Rozhodčí Marco Fritz však nechal na popud asistenta u videa Christiana Dingerta pokračovat ve hře. Tohle střetnutí tedy vítěze nepoznalo a Gladbach tak částečně odčinil květnový výprask 0:6, který mělo dost borců na obou stranách ještě v živé paměti.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Bayern-2,5 kurz 3,93. Jejich výhra přesně o 2 goly je ohodnocena kurzem 4,56. Mě stačí, když bude mít bookmaker a taky opisovač z tipáče stejnou formu jako v uplynulém ročníku.

Reagovat
Rich

Pojďme Bayern! 1-3. Lewa, Muller, Gnabry.

Reagovat
Bayern +

Prosím hoďte potom niekto spoľahlivý link na zápas. Vďaka

Reagovat
p-e-t-k-o

Skús tu: https://reddt1.soccerstreams.net/event/borussia-mnchengladbach-fc-bayern-münchen-live-stream/671782

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele