16. kolo
15.12.2021 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Borussia Dortmund v rámci 16. kola jasně přehrála Fürth

Dvěma brankami se na v pořadí už jedenáctém vítězství BVB podílel Erling Haaland. Jasně poslední tým tabulky zvládnul za devadesát minut tohoto duelu vyprodukovat jedinou střelu přímo na bránu, a tak připisuje čtrnáctou prohru.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve znamení lehké nervozity ze strany hostujícího celku, který se snažil především usilovně bránit. Držel až do 21. minuty, kdy po Haalandově přihrávce skóroval Thorgan Hazard. Rozhodčí si celou situaci opětovně prohlédnul na videu a usoudil, že gól nemůže platit kvůli těsnému ofsajdu.

V závěru první půl hodiny se osmělil Max Christiansen a Gregor Kobel se musel činit. Následně zahrál Maximilian Bauer rukou ve vlastní šestnáctce, což Daniel Schlager potvrdil po zhlédnutí záznamu. Norský forvard ve službách vestfálského celku zakončoval po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 1:0.

Domácí se evidentně uklidnili, ačkoli kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Cedric Itten nemířil ve 38. minutě vedle tyče. Těsně před poločasovým odchodem do šaten přišla řada na Marca Reuse, s jehož ranou si poradil Sacha Burchert. Hned po změně stran mohl navýšit náskok Hazard, kdyby ovšem po své kličce brankáři dohnal míč.

Následně zkusil štěstí Jamie Leweling, ale byla z toho jenom boční síť. Druhé branky se 15 000 diváků v Signal Iduna Parku dočkalo až v 82. minutě. Julian Brandt našel svým centrem v ideálním prostoru se nacházejícího Haalanda, jehož hlavička skončila u pravé tyčky - 2:0. Celou akci bylo nutné překontrolovat za pomocí VAR, ale k žádnému porušení pravidel evidentně nedošlo.

Dvě trefy se hráčům Borussie zdály patrně málo, a tak v poslední minutě řádné hrací doby přispěchali ještě s jednou. Brandt přihrával z pravé strany. Donyell Malen kulatý předmět zvládnul zpracovat, načež se posunul k hranici malého čtverce, kde zvládnul kolem Meyerhöfera po zemi zakončit a zaznamenat svůj třetí zásah v sezoně. Greuther tak odjel domů s tříbrankovým přídělem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra -16. kolo 4,39-4,88. 17. kol zatím 2,75-4,27.

Reagovat
smazaný uživatel

ooo

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se mě zřejmě vloudila nějaká chybička. 2,75-4,27 asi nebylo. Tohle v poho 3,25-4,43.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele