19. kolo
16.01.2022 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jamie Leweling (© AFP)

Greuther byl blízko vítězství, z Bielefeldu veze remízu 2:2

Arminia Bielefeld prováhala možnost dostat se ze sestupových příček a doma s posledním Greutherem Fürth pouze remizovala 2:2. Za získaný bod ještě může být ráda, protože osm minut před koncem překvapivě prohrávala. Greuther bodoval venku vůbec poprvé v sezoně.

Dílčí úspěch si Arminia přeci jen připsala a v tabulce se posunula na barážovou příčku. Spokojena však být nemůže, protože doma ztratila s týmem, který v letošním ročníku Bundesligy vyhrál jen jedno utkání.

Bodové ztrátě od začátku nic nenasvědčovalo. Už v 8. minutě Arminia otevřela skóre, když vlétl do šestnáctky Masaja Okugawa a přízemní střelou překonal brankáře Burcherta. Rychlá branka domácí nabudila a na řadu přišly i další šance, které však obrana v čele s brankářem eliminovala. Ve 35. minutě se dostal ke slovu i Greuther a okamžitě z toho bylo vyrovnání. Rychlost a důraz předvedl Jamie Leweling a také brankář Ortega inkasoval.

Hosté letos na venkovních hřištích nezískali ani bod, ale v Bielefeldu získali sebevědomí a ve druhém poločase činili domácím velké problémy. V 52. minutě vytasil skvělý zákrok Ortega, ale o patnáct minut později byl při hlavičce Haavarda Nielsena krátký.

Byl to nečekaný průběh a Arminii teklo do bot. Greuther si však velkou příležitost na výhru nechal uniknout. Sedm minut před koncem si počkal za šestnáctkou na odražený balón Gonzalo Castro a parádní ranou srovnal na 2:2. Domácí měli ještě čas na obrátku, ale Greuther si to i během čtyřminutového nastavení pohlídal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele