13. kolo
27.11.2021 15:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Köln zásluhou výborného druhého poločasu porazil Gladbach

Přesně před měsícem "Hříbata" deklasovala ve druhém kole DFB-Pokalu Bayern Mnichov 5:0. Jenže teď absolutně propadla na RheinEnergieStadionu, díky čemuž propásla možnost vyšplhat se na pohárové příčky. A dovolila "Kozlům", aby se na ně bodově dotáhli.

Jako první se ze střední vzdálenosti osmělil Ondrej Duda. Yann Sommer však mohl zůstat v klidu. V závěru úvodní čtvrt hodiny ideálně zpracoval dlouhý nákop Jonas Hofmann, jenže jeho zakončení nepatřilo k nejrazantnějším, což výrazně usnadnilo pozici pro Marvina Schwäbeho. Podobně si za sedm minut počínal Anthony Modeste.

Na konci úvodní půlhodinky se k odraženému míči dostal Duda, jenže gólman Gladbachu se překonat nenechal. Ve 35. minutě předvedl proti Modestemu skvělý reflex Yann Sommer. Tohle rozhodně aspiruje na zákrok kola. Do poločasového hvizdu se dobrou ranou připomněl Patrick Herrmann. Muž v rukavicích vyrážel na roh, po kterém pálil do tyče Denis Zakaria.

Po dvou nepřesných střelách se dočkal až Dejan Ljubičić v 55. minutě. Rodák z Vídně zakončoval po Schmitzově přiťuknutí pravačkou přímo do pravé šibenice - 1:0. Za dvě minutky zarbal slibné sólo Alassane Pléa, který nedlouho poté mířil do tyče. Po této velké šanci se domácí odhodlali k rychlému protiútoku, v jehož závěru Modeste sice rozvlnil síť, ale pouze z boku.

V 65. minutě se ve výborné pozici ocitnul Hofmann. Bohužel pro něj i pro celý Gladbach mu brána byla přeci jen o něco menší, než by bývalo bylo záhodno. Svěřenci Adiho Hüttera rozehráli v 74. minutě typicky rychlou akci, v jejímž finále si Herrmann vyměnil balon s Hofmannem, na jehož skákavou střelu byl Schwäbe krátký - 1:1.

Jenže radost hostů neměla dlouhého trvání. Běžela teprve 77. minuta, když Florian Neuhaus nechtěně přihrál Marku Uthovi, jehož přízemní střela z nějakých osmnácti metrů se od pravé tyče odrazila za brankovou čáru - 2:1. Už za další minut obrana Borussie neodvrátila vcelku snadný Schindlerův centr, takže mohl Ondrej Duda prostřelit nebohého Sommera - 3:1.

V 83. minutě se urodily hned dvě příležitosti, na každé straně hrací plochy jedna. Nejprve Matthias Ginter našel pouze Schwäbeho, a potom Sebastian Andersson nepřekonal Sommera. Následně se dokázal prosadit Pléa, jenže tahle branka nemohla platit kvůli ofsajdu, což potvrdilo video. V nastaveném čase posadil Louis Schaub svůj centr ideálně na hlavu Anderssona, jenž ve spolupráci s břevnem upravil na konečných 4:1. Tady bylo, co se pravidel týče, všechno v pořádku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele