9. kolo
28.11.2020 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Schalke zůstává v Bundeslize poslední, nestačilo venku na Mönchengladbach

Schalke nevyhrálo v rámci Bundesligy popětadvacáté v řadě, ba co hůře, aspoň výsledkově pro něj střetnutí dopadlo dost špatně. Mönchengladbach potvrdil, že je aktuálně ve velmi dobré pohodě a po čtyřech gólech nasázených v Lize mistrů proti Šachtaru skóroval čtyřikrát také v nynějším případě. V tabulce tak potvrdil své postavení na průběžné sedmé příčce.

Zato Die Königsblauen zůstali i nadále na samotném dně celého pelotonu německé nejvyšší soutěže, neboť nejenže své nejhorší bodové konto nezměnili k lepšímu, pořád disponují též nejhorším útokem, tedy společně s Bielefeldem, a hlavně suverénně nejhorší defenzivou ligy. Během uplynulých devíti kol inkasovali osmadvacet branek, v průměru více jak tři na zápas.

Borussia v minulých dvou bundesligových kolech vytěžila jen jeden bod, jednoznačně však potvrdila, že na papírově slabší protivníky prostě moc dobře umí. Protože ovšem dosud nezvládla například duely s Dortmundem nebo Leverkusenem, přičemž porazit nedokázala ani Wolfsburg, pořád jí od těch úplně nejpřednějších příček dělí určitá bodová mezera.

Schalke do tohoto střetnutí nevstoupilo vyloženě špatně, jenže Utha ve 4. minutě vychytal brankář Sommer, Hoppe o pár minut později namířil levačkou míč jen mimo bránu a poté hlavičkoval do zámezí Skrzybski. Naopak domácí v 15. minutě vyučovali z produktivity. Embola ještě vychytal gólman Rönnow, s následnou dorážkou již nicméně uspěl Neuhaus.

Hosty ovšem jako by tenhle obdržený gól vyburcoval ještě k větší aktivitě, a jen pár okamžiků na to tak bylo skóre srovnáno. Uth ve středu pole počkal, až mu do šestnáctky naběhne spoluhráč Raman, našel ho jemným obloučkem, a ještě elegantnější zakončení dovršilo tuhle jednoduchou, leč účelnou akci. Uth poté mohl skórovat z přímého kopu, trefil ale jen tyčku.

A naopak ve 36. minutě se dočkal svého přesného zásahu opětovně daleko efektivnější Mönchengladbach. Neuhaus ze středu hřiště uvolnil Wendta, který se objevil ve vápně sám před Rönnowem, a toho pohotově překonal. Do přestávky mohl náskok Die Fohlen navýšit Thuram, jenže ten hlavou orazítkoval brankovou konstrukci. A nezacílil pak ani Jantschke.

V 52. minutě Rönnow lovil míč ze své sítě potřetí, to když Thuram doklepl merunu za jeho záda po vyraženém pokusu Pléy, a jako by právě tenhle moment poslal Schalke definitivně do kolen. Ve zbývajících chvílích druhého poločasu se zkrátka na žádný zvrat nezmohlo, naopak výhru domácích stvrdil ještě v 80. minutě střídající Wolf, jehož vybídl nahrávající Pléa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele