27. kolo
03.04.2021 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lars Stindl a Marcus Thuram (© AFP)

Borussia otočila vývoj s Freiburgem a udržela se ve hře o pohárové příčky

Hráči Mönchengladbachu zvládli vyrovnaný duel s Freiburgem a díky dvěma brankám Marcuse Thurama během necelých sedmi minut nakonec zvítězili po výsledku 2:1. V tabulce Bundesligy se tak prozatím posunuli na sedmé místo s devětatřiceti body za šestým Bayerem zaostávají o body čtyři. Hosté naopak nenavázali na předchozí výhru s Augsburgem (2:0) a v nejvyšší německé soutěži klesli na devátou příčku se sedmatřiceti body.

Hosté přitom vstoupili do tohoto sobotního utkání tím nejlepším možným způsobem a již po necelých deseti odehraných minutách vedli. Po hezké akci na levé straně převzal balón Demirovič a před brankou našel rozběhnutého Rolanda Sallaie, jenž zcela osamocen zamířil z osmi metrů přímo k bližší konstrukci. Stejný hráč mohl navýšit náskok SC v polovině úvodního dějství, ovšem brankář Sommer odvrátil jeho dělovku do boční sítě.

Freiburg byl aktivnější i v následujícím průběhu a v nastavení první půle musel čarovat Sommer, jelikož po střele z mírného úhlu od Höllera fantasticky zasáhl pravou nohou. Míč se malou částí dokonce dostal za brankovou čáru, ale celým svým objemem ji přeci jen nepřesáhl. Po změně stran se obrázek hry výrazně změnil a jasný favorit začal tlačit, kýženého vyrovnání se dočkal v 53. minutě.

Těsně předtím orazítkoval pravou konstrukci Lainer svou bombou z osmi metrů, pak po přihrávce Stindla akrobaticky zakončoval Thuram a i díky teči bránícího Santamaríi zapadl balón do pravého spodního růžku. Stejný hráč rozhodl o úspěchu svého týmu přesně po odehrané hodině. Tentokráte obdržel vynikající kolmici do běhu od Kramera, chytrou kličkou obešel marně se natahujícího gólmana Müllera a z mírného úhlu snadno rozvlnil síť.

V polovině závěrečného poločasu se domácí radovali ze své třetí trefy, neboť do vlastní branky zamířil ve skluzu smolař Santamaría, avšak rozhodčí Dingert ji neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Lainera na Guldeho. Domácí si poté hlídali těsný náskok, ale v páté nastavené minutě mohli o vítězství přijít.

Na konci parádní přízemní kombinace totiž stanul Schlotterbeck a pohotovou ranou z dvanácti metrů pokořil Sommera, nicméně ani tento gól nebyl uznán vinou těsného ofsajdového postavení Höllera na počátku celé akce.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele