25. kolo
07.03.2020 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund zvládl důležutý souboj Borussií a přeskočil Lipsko

Sobotní program 25. kola Bundesligy byl uzavřen jeho šlágrem, jehož aktéry byly celky Borussie Mönchengladbach a Borussie Dortmund. Šťastnější jsou nakonec hostující fotbalisté, kterým se podařilo uhrát těsné vítězství, jež je katapultovalo na druhé místo v tabulce.

Běžela 7. minuta zápasu, když se Laimer dostal před Bürkiho a jen tak tak si na švýcarském brankáři se svou střelou vylámal zuby. O minutu později tak přišel trest na druhé straně. Haaland po chybě v rozehrávce Hříbat našel přihrávkou Hazarda, který se nejprve špatným dotekem vyhnal ze střelecké pozice, aby se následně naznačením zbavil dvou obránců a obstřelem levou nohou na zadní tyč překonal Sommera - 0:1.

Ve 33. minutě přišla velká komplikace pro domácí, když Zakaria musel odejít ze hřiště kvůli zranění. Do přestávky se už nic zajímavého nestalo, a tak platil stav 0:1.

V 50. minutě Pléa sklepl centr od rohového praporku k nohám Stindla a ten prvním dotekem poslal míč za Bürkiho záda - 1:1. O čtvrt hodiny později se málem prosadil Hazard podruhé, proti byl však Sommer, který skvělým zákrokem vyrazil Belgičanovu hlavičku.

V 71. minutě se udál rozhodující moment celého duelu. Sancho vyslal kolmicí do šance rychlého Hakimiho, který utekl obráncům a prostřelil Sommera skrze jeho nohy - 1:2. Deset minut před koncem mohl pojistit vítězství BVB Sancho, jeho technický pokus však pouze orazítkoval tyč domácích. Mönchengladbach tak doma podlehl Dortmundu 1:2.

Hříbata po této prohře a odpolední výhře Leverkusenu spadla z pozic zajišťujících Ligu Mistrů na pátou přičku tabulky. Dortmund o bod přeskočil Lipsko a pokud zítra Bayern svůj zápas nezvládne a prohraje, bude na něj Borussia po tomto kole ztrácet jediný bod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 musime jestli chceme utocit na titul

Reagovat
DidusIneptus

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele