24. kolo
03.03.2019 15:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Stuttgart smetl slabý Hannover a dál drží naději na záchranu

Ve 24. kole Bundesligy se v záchranářském souboji utkaly celky Stuttgartu a Hannoveru. Čekal se vyrovnaný duel, realita byla však docela jiná. Svěřenci trenéra Weinzierla naprosto rozcupovali hosty ze severu a utekli jim na rozdíl pěti bodů. Hannoverští budou mít ještě co dělat, aby se jim podařilo v nejvyšší německé soutěži setrvat i pro následující ročník.

Domácím se zápas náramně vydařil, hosté svou úlohu naopak vůbec nezvládli. Výsledné skóre 5:1 způsobilo, že se ztráta 17. Hannoveru na jeho soupeře ze 16. (barážového) místa zvýšila už na 5 bodů, což se bude týmu od řeky Leine velmi těžko dohánět. Pro hráče Stuttgartu tato přesvědčivá výhra znamená kromě již zmíněného náskoku na jejich nejbližší pronásledovatele také opětovné dosažení pouhé dvoubodové ztráty na 15. Augsburg.

Jak se bude zápas vyvíjet bylo jasné už od samého začátku. Hned ve 2. minutě se ve vyložené šanci ocitl po chybě Felipeho domácí tahoun Mario Gómez, který udělal kličku brankáři, ale z ostrého úhlu trefil jen boční síť. To jej ale nemuselo mrzet příliš dlouho, neboť se o dvě minuty později dostal do další vyložené šance po přihrávce Zubera a vstřelil první branku zápasu. V 18. minutě vedli "Švábi" už 2:0, hlavou se po centru od rohového praporku v podání Gonzala Castra prosadil talentovaný stoper Ozan Kabak. Tandem Castro - Kabak zaúřadoval do poločasové přestávky ještě jednou, když stav na 3:0 upravil v první minutě nastavení prvního poločasu po rohu opět teprve osmnáctiletý střední obránce domácích.

Do kabin šli tedy výrazně spokojenější hráči Stuttgartu, hosty čekala během poločasové pauzy zřejmě pořádná sprcha od jejich trenéra Dolla. Ta nejspíše opravdu přišla, protože hra nabrala najednou úplně jiný obraz. Hannover více držel míč a také se mu konečně podařilo vyprodukovat nějaké střelecké pokusy, nicméně pouze jeden z nich si našel cestu mezi tři tyče. Ihned se však jednalo pokus o gólový, v 71. minutě se díky průnikové přihrávce dostal na hranici velkého vápna k centru Haraguchi, který namířil míč přesně na hlavu střídajícího Jonathana, jenž se z bezprostřední blízkosti brány domácích nemýlil.

Tato akce vykřesala pro hosty jiskřičku naděje, ta však zhasla již o sedm minut později. Postaral se o to Steven Zuber, který se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a tečovanou střelou překonal brankáře Essera. V 82. minutě pak zatloukl definitivní hřebíček do rakve Hannoveru opět Zuber, když se dostal po chybě hostí v rozehrávce k přihrávce na úrovni malého vápna a z první rozvlnil síť Hannoveru podruhé v zápase.

Stuttgart tak hlavně díky skvělému výkonu v prvním poločase udělal veledůležitý krok na cestě za udržením. Stejně tak důležité však bude také to, jak na tento výsledek a výkon domácí hráči zareagují hned v následujícím kole na hřišti Dortmundu toužícího po odčinění potupné prohry s Augsburgem. Pro Dollovu jednotku bude zásadní tento výsledek rychle hodit za hlavu a nejlépe hned v dalším kole na svém stadionu ukázat svým fanouškům, že to se záchranou stále myslí vážně, ačkoliv ji čeká silný Bayer Leverkusen. Pokud klub z Hannoveru nezačne sbírat co nevidět body, budeme jej zřejmě v příští sezóně vídat o patro níže.

Autor: Václav Bače / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Giovanni

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele