24. kolo
02.03.2019 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Schalke doma schytalo debakl od Düsseldorfu

Pořádný šok přichystala fanouškům Schalke Fortuna Düsseldorf. Dvanáctý celek Bundesligy zvítězil v Gelsenkirchenu rozdílem třídy 4:0! Domácí obrana se po obrátce úplně sesypala a pomalu každá akce Fortuny končila gólem. Velké problémy Königsblauen způsobili Lukebakio a dvougólový Dawid Kownacki.

Na dnešní den nebudou v Gelsenkirchenu vzpomínat rádi. Schalke v zápase s Fortunou Düsseldorf zcela propadlo. Ne že by bylo herně horším týmem, ale hosté dali slavnějšímu sokovi nevídanou lekci z produktivity. Vždyť za celé utkání vystřelili na Nübelovu branku pětkrát a z toho čtyřikrát se mohli jít radovat.

Fortuna na sebe poprvé upozornila až ve 21. minutě, kdy Lukebakio vstřelil neregulérní gól z ofsajdu. Šlo o první varování, které však obrana Königsblauen nevzala v potaz. Další nebezpečí vyslal těsně vedle Nübelovi branky Barkok a ve 36. minutě už bylo s domácími zle. Nastasić ve vápně zahrál rukou, což muselo potvrdit video a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Dodi Lukebakio. Fortuna vedla v Gelsenkirchenu zaslouženě 1:0.

Domácí se po změně stran zlepšili, úvod druhého poločasu byl spíše v jejich režii a Amín Harít měl na kopačce vyrovnání, nebýt skvělého zákroku Michaela Rensinga. Neproměněná příležitost Schalke jakoby předznamenala katastrofu. V 62. minutě obdržel přesnou přihrávku do šestnáctky Dawid Kownacki a proti Nübelovi v pohodě zakončil, čímž zvýšil už na 2:0. O chvíli později dostal balón do vápna Benito Raman a i jeho pěkná rána skončila v síti - 3:0. Šest minut před koncem pak Nübel vyrazil střelu z úhlu v podání Usamiho a dorážející Dawid Kownacki svojí druhou brankou v zápase zvýšil už na hrozivých 4:0. Naprosto zdrcené Schalke úplně rezignovalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele