3. kolo
15.09.2018 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

RB Lipsko - Hannover 96 3:2

Do třetice všeho dobrého to vyšlo. Lipsko ve 3.kole Bundesligy poprvé vyhrálo, když doma zvládlo přestřelku s Hannoverem. Red Bull pokaždé v zápase vedl, jenže Hannover vždycky dokázal zareagovat a naději na body držel až do závěrečného hvizdu.

Zápas začal hodně zdivoka a velké šance i góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V 5.minutě vlétl do šestnáctky Hannoveru Werner a nechybělo mnoho, aby se Lipsko po jeho střele ujalo vedení. Domácí si museli počkat ještě další čtyři minuty, než si Yussuf Poulsen počkal na tečovaný balón a zblízka hlavou doklepl balón do prázdné branky.

Z vedení se Red Bull radoval pouze čtyři minuty. Asano pořádně provětral lipskou defenzívu a jeho následný zblokovaný centr napálil nechytatelně pod břevno Niclas Füllkrug! Po půlhodině pak mohl vrátit vedení na stranu Lipska Werner, ale podobně jako při první akci zápasu netrefil zařízení. Chvíle Tima Wernera přišla až pět minut před přestávkou. Forsberg využil chyby ve středu hřišti a rychle vysunul rozeběhnutého Wernera, který zkušeně prostřelil brankáře Essera. A s Hannoverem to mohlo vypadat do přestávky ještě hůře, kdyby proti Poulsenovi nevytáhl skvělý zákrok Esser.

Tak jako tak měli hosté po změně stran co dělat, aby dohnali jednobrankovou ztrátu. V 56.minutě nebezpečně hlavičkoval Anton a Gulácsi výborně zasáhl. V 63.minutě domácí znovu zafungovala spolupráce Forsberga s Wernerem a druhý jmenovaný přízemní střelou podél brankáře zvýšil už na 3:1.

Hannover ale po druhé v tomto zápase dokázal bleskurychle odpovědět. O dvě minuty později vyslal skrytou a těžko chytatelnou střelu Miiko Albornoz a hosté byli zpátky ve hře o body. Lipsko se v závěrečné fázi utkání dobře bránilo, přesto nakonec mohlo o výhru přijít. Ve čtvrté minutě nastavení předvedl Hannover velký závar ve vápně a Gulácsi se musel hodně činit a rovněž mu i na brankové čáře pomohl Konaté. Lipsko vše přežilo a nakonec získalo tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele