30. kolo
21.04.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Berlíně fanoušci gól neviděli

Hertha v rámci 30. kola Bundesligy přivítala na domácím hřišti poslední Hannover. Tento zápas byl ideální příležitostí ukončit svou šňůru proher na úkor podobně trápícího se Hannoveru. Hráči na obou stranách ale potvrdili špatnou formu a připravili si pro své fanoušky velmi nudnou podívanou.

Berlínským před utkáním patřila dvanáctá příčka s poměrně velkým odstupem sestupové i pohárové zóny, takže se dá skoro konstatovat, že pro ně sezóna skončila a ostatní zápasy musí dohrát pouze z povinnosti. Zní to absurdně, ale na hřišti se fotbalisté Herthy ukazují přesně v tomto duchu.

Dollovi svěřenci trčí na chvostu tabulky s malou šancí na záchranu. Vzhledem k dlouhé sérii proher za sebou by se musel stát zázrak, aby se ještě dokázali zachránit. Alespoň na baráž totiž před zápasem ztráceli sedm bodů, na přímou záchranu to bylo dokonce bodů třináct.

První poločas zápasu nepřinesl byť jen náznak jakékoli šance, natož gól, diváci v něm viděli pouze tři žluté karty. V 50. minutě přišel první zajímavý moment tohoto klání. Hostující Muslija si zleva navedl míč a z hranice vápna zkusil technicky vypálit na zadní tyč, Jarstein byl však pozorný a střelu vyrazil na roh.

V 75. minutě se k ohrožení brány soupeře dostala také parta trenéra Dardaie. Kalou napřáhl levou nohou na hranici pokutového území a vyslal tvrdou ránu doprostřed brány, gólman hostí Esser ale napodobil svého protějška a taktéž dokázal tento pokus zneškodnit.

Více za zmínku stojících momentů utkání nepřineslo, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Hertha se tak bodově dotáhla na jedenáctý Mainz, zatímco Hannover už i přes první bodový zisk po dlouhých osmi zápasech ví, že přímá záchrana je definitivně nereálná, poslední cesta k udržení vede přes, nyní šest bodů vzdálenou, baráž.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele