26. kolo
16.03.2019 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover prohrál v Augsburgu a koleduje si o sestup

Augsburg zvítězil po katastrofálním prvním poločase nad Hannoverem 3:1. Pomohl mu obrat z druhé půle.

A prohra je pro Hannover značně problematická. Po šestadvaceti odehraných zápasech je totiž se čtrnácti body předposlední a alespoň na baráž v podobě šestnáctého místa ztrácí šest bodů. Poslední Norimberk je pouhý jeden bod za Hannoverem.

Augsburg se díky prohře Schalke s Lipskem posunul na čtrnáctou příčku, na které je v tuto chvíli s pětadvaceti body. Na přímý sestup má tedy Augsburg komfortní náskok jedenácti bodů. Přesto musí svěřenci trenéra Bauma o udržení ještě bojovat, nutno podotknout že méně než jejich soupeř z Hannoveru.

A navzdory roli outsidera utkání to byl právě Hannover, kdo opanoval první poločas. Už ve 4. minutě střílel z krátké vzdálenosti Jonathas, jehož střelu ale na poslední chvíli zablokoval jeden z domácích obránců. To o necelé čtyři minuty později se už stav utkání měnil.

V 8. minutě si našel ve vápně Augsburgu odražený míč Weydandt a chladnokrevně hlavou zakončil do odkryté části brány. Ani vstřelený gól však Hannoveru nestačil a stále stupňoval tempo zápasu.

Ve 12. minutě mohl druhý gól přidat Weydandt, o dvě minuty později se zase netrefil Nicolai Müller. První půle byla plně pod taktovkou Hannoveru, který už se ale nedokázal gólově prosadit a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

O přestávce měl asi v kabině důrazný proslov trenér domácích Baum, do druhé půle totiž naskočil úplně jiný Augsburg. A v 65. minutě se podařilo domácím srovnat, když se silově probojoval k míči Cordova a zakončil hlavičkou. A o chvíli později šel Augsburg do vedení.

V 78. minutě zahrávali domácí přímý volný kop, k němuž se postavil Jonathan Schmid a vyslal dalekonosnou střelu, které skončila až v bráně u levé tyče. Poslední naději Hannoveru na body mu vzal v 86. minutě André Hahn, jenž využil geniální přihrávku Dansa, když jeho dělovka skončila přímo v bráně. Výsledkem 3:1 zápas i skončil, Augsburg si však musí dávat pozor na laxnost z prvního poločasu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bod vám pánové z Augsburgu nestačí. Mě ano.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele