26. kolo
15.03.2019 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Mönchengladbach v duelu s Freiburgem zaváhal

Samozřejmě to ovšem není ztráta fatální. Vždyť předskočit v tabulce může Heckingův tým po šestadvacátém kole pouze RB Lipsko. To navíc hraje proti Schalke, které má nového kouče, před kterým se hráči budou chtít vytáhnout.

Situace v Borussia-Parku se začala vyvíjet pro domácí nesprávným směrem už po deseti minutách hry. Pascal Stenzel přihrával z pravé strany po zemi na hranici pokutového území, kde se do balónu opřel z první Vincenzo Grifo a díky významné spolupráci s levou tyčí Sommerovy svatyně se mohl radovat ze svého čtvrtého gólu v sezóně - 0:1.

Vedení hostům vydrželo pouhopouhých šest minut. Potom Zakaria výtečně prostrčil na nabíhajícího Thorgana Hazarda, který stál uvnitř malého čtverce, když přihrával před bránu, kde v obležení pěti protihráčů stál de facto akorát Alassane Pléa. Bývalý hráč francouzského Nice se v premiérovém bundesligovém ročníku prosadil už pojedenácté - 1:1.

Další střela patřila jeho spoluhráči Jonasi Hofmannovi, jenže o kousek minula zařízení. V šestatřicáté minutě se po rohovém kopu Waldschmidta dostal do zakončení znovu Grifo a Yann Sommer se nemusel příliš namáhat, protože hostující záložník mu poslal kulatý předmět přímo do náruče. Do šaten tedy šli spokojenější fotbalisté hájící barvy SC.

Po změně stran Hříbatům zoufale vázla finální přihrávka. Teprve až v 64. minutě se osmělil zase Hofmann. Ani čerstvé síly nedokázaly s průběhem zápasu cokoliv udělat, takže Gladbach musí doufat, že proti Düsseldorfu předvede kvalitnější výkon. Freiburg po reprezentační přestávce přivítá na Schwarzwald-Stadionu Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz jako přes kopírák s 21. kolem. Co ta bukwice z tipáče zkouší?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele