5. kolo
26.09.2018 20:30 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 7:0

Dortmund kompletně deklasoval nováčka z Norimberku. Borussia nakonec zvítězila rozdílem sedmi gólů a gólově se dokázalo prosadit šest různých hráčů.

Fanoušci, kteří zavítali do Signal Iduna Parku k zápasu Borussie Dortmund s Norimberkem se určitě nenudili. Byli totiž svědky celkem sedmi gólů, přičemž všechny vstřelil jeden tým. Favorizovaný tým si tak pořádně vylepšil gólový rozdíl a v tabulce se posunul na druhou příčku za Bayern Mnichov a před Werder Brémy.

Dortmundu vyšlo především skvělé proměňování šancí, kromě jedné totiž všechny vyložené šance dokázal přetavit v gól a hosty k ničemu nepustil. V 9. minutě vyslal křižnou přihrávku do pokutového území talent Christian Pulisic. Ve vápně Norimberku přebral míč jiný mladý hráč Dortmundu Jacob-Bruun Larsen, který střelou z první ke vzdálenější tyči vstřelil svůj první bundesligový gól.

Ve 32. minutě vyslal míč do běhu Marcu Reusovi Philipp a zpoza vápna se Reus nemýlil. 2:0. Žádné další šance si Borussia v první půli nevypracovala a při odchodu do kabin k poločasové přestávce se tady k žádnému debaklu neschylovalo. Druhý poločas nás přesto přesvědčil o opaku.

Ve 49. minutě se prosadil ve svém prvním soutěžním zápase se Dortmund další mladý hráč, Achraf Hakimi, který střílel zcela osamocen z hranice vápna po zemi ke vzdálenější tyči. Čtvrtý gól Borussie dal v 58. minutě po sérii přihrávek s Larsenem Reus a hráči Norimberku věděli, že poslední půlhodina pro ně nebude vůbec lehká.

V 69. minutě přišla jediná neproměněná vyložená šance zápasu. Weigl dalekonosnou střelou jen těsně minul levou tyč. To však fanoušky domácích vůbec mrzet nemuselo. V 74. minutě si totiž míč posunul směrem k penaltovému půlkruhu stoper Akanji a po zemi zvýšil na 5:0.

A i další gól dal mladý, talentovaný hráč. V 85. minutě se ocitl zcela osamocen před brankářem hostů Bredlowem Angličan Jadon Sancho, který dokázal skvěle zpracovat letící míč a po zemi precizně zakončil do vzdálenějšího rohu.

Posledním hřebíkem do rakve Norimberku byl v 88. minutě gól z první Juliana Weigla, který byl zcela osamocen a přihrávku od Sancha přebíral nikým nehlídan. Zcela žalostný výkon Norimberku tedy nemohl skončit jinak než debaklem, který navíc podpořila skvělá efektivita domácího celku.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Jdeme si pro druhé místo! 3:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele