8. kolo
15.10.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 0:2

Werder Brémy zůstane v sestupovém pásmu, neboť nezvládnul domácí střetnutí s Borussií Mönchengladbach. Ta se naopak vyhoupla na pohárovou pátou příčku.

První větší šance se na Weserstadionu odehrála v jednadvacáté minutě tohoto duelu. Junuzović centroval od rohového praporku na hlavu Thomase Delaneyho, jehož skvěle vychytal Yann Sommer. Na druhé straně se k sólu nadechnul Christoph Kramer, načež nahrál Raffaelovi, jenž minul bránu zhruba o metr.

Ve 27. minutě nejprve Jiří Pavlenka kopačkou zneškodnil Hazardovu střelu, ale míč se odrazil na levou stranu vápna, kde Lars Stindl parádním trikem obelstil Roberta Bauera a z úhlu prostřelil českého brankáře - 0:1. Vyrovnat mohl Delaney, jenže hodně přestřelil. Velká chyba, jelikož tím soupeři umožnil, aby šel ve 34. minutě do dvoubrankového vedení.

Wendtův centr od rohového praporku trknul hlavou zhruba na penaltovém puntíku stojící Jannik Vestergaard. Pavlenka letěl, letěl, ale ke své tyči nedoletěl - 0:2. Ihned po rozehrávce Bargfrede nevyzrál na Sommera. A poločas zakončil Thomas Delaney střelou z šesti metrů nad bránu. Jak také v jeho případě jinak.

Hříbata vstoupila lépe i do druhého poločasu. Hazard a Wendt ovšem své šance zazdili. Florian Kainz byl na druhé straně blízko, jenže Vestergaard ukázal, že gólům umí i zabraňovat. Ani Junuzovićova pumelice nenašla svůj cíl. A v 67. minutě neskončil rychlý kontr Gladbachu třetí trefou díky famózní reakci Jiřího Pavlenky.

Konečnou podobu mohl výsledku dát Lars Stindl, nicméně hlavou mířil jen do tyče. Svěřenci Dietera Heckinga se tedy evidentně rychle oklepali z debaklu od Dortmundu a podruhé za sebou vyhráli. Příští víkend přivítají v Borussia-Parku sousedy z Leverkusenu. Předposlední Brémy čeká důležité utkání s posledním Kölnem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele